Evenimentul Zilei > Actualitate > Muzeul Antipa, în ziua redeschiderii: 3.000 de vizitatori şi încasări de 30.000 de lei
Muzeul Antipa, în ziua redeschiderii: 3.000 de vizitatori şi încasări de 30.000 de lei

Muzeul Antipa, în ziua redeschiderii: 3.000 de vizitatori şi încasări de 30.000 de lei

Muzeul Antipa a fost vizitat ieri, în ziua redeschiderii, de aproximativ 3.000 de persoane. Reprezentanţii muzeului au precizat că încasările depăşesc 30.000 de lei.

Muzeul Antipa s-a redeschis ieri cu mare fast. Cele câteva mii de persoane care au venit să viziteze muzeul care a fost închis publicului în ultimii trei ani au stat la coadă şi o oră.

Din cauza fluxului mare de vizitatori, reprezentantii instituţiei au decis să facă şi o excepţie în ceea ce priveşte programul de vizitare: au extins orarul de la ora 20.00, până la ora 22.00, astfel că toţi cei care au venit ieri să vadă expoziţiile să nu plece acasă dezamăgiţi.

Decizia a fost luată în urma unei discuţii între ministrul Kelemen Hunor şi conducerea muzeului, anunţa aseară Agerpres.

Muzeul Antipa în prima zi: vânzări de peste 30.000 de lei

Potrivit estimărilor iniţiale, de la casele de bilete s-au achiziţionat bilete în valoare de aproximativ 30.000 de lei. Acestor încasări li se adaugă şi biletele cumpărate de la cele două automate, unde se plăteşte cu cardul, şi care nu au fost evaluate până acum.

Nu se cunosc nici vânzările care s-au făcut la magazinul cu suveniruri.

Cu toate că, ieri, muzeul a fost vizitat de un număr impresionant de persoane, nu au existat incidente.

Şi astăzi, sute de persoane au vizitat Muzeul Antipa în prima parte a zilei. S-a format o coadă la care se aşteaptă chiar şi o oră.

Preţul biletului la Muzeul Antipa este de 20 de lei, biletul întreg. Pentru copii şi pensionari, biletul este 10 lei. În timpul vacanţelor, copiii au gratuitate.

Ce poţi vizita la Muzeul Antipa?

  • Expoziţia "Biodiversitatea României" – la demisol – cu cele cinci bioregiuni: alpină, continentală, panonică, stepică şi pontică.
  • Expoziţia "Fauna mondială" – la parter – fiecare dintre marile regiuni biogeografice este reprezentată de anumite specii, prezentate în diorame.
  • Expoziţie multi-tematică – la etaj – despre originile şi evoluţia vieţii, paleontologie, lumea insectelor şi complexitatea speciei umane.

DACĂ AI FOST LA MUZEUL ANTIPĂ, DUPĂ REDESCHIDERE, AŞTEPTĂM IMPRESIILE TALE
CITIŢI ŞI:

  • VEZI primele imagini din interiorul Muzeului Antipa, în ziua relansării | FOTOREPORTAJ
  • Muzeul Antipa s-a deschis. Coada la intrare se întinde pe o distanţă de 150 de metri. O mămică: "Stau şi două ore dacă trebuie"
  • Muzeul Antipa, reinventat după o sută de ani
  • Ce trofee de vânătoare va expune un milionar la Antipa
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News