Mutu, pe primul loc în topul drogaţilor din sport

Mutu, pe primul loc în topul drogaţilor din sport

Adrian Mutu, starul naţionalei de fotbal a României şi al echipei italiene Fiorentina, este peste Maradona! Cel puţin aşa au considerat ziariştii englezi de la publicaţia „The Mirror“, care au deschis cu numele românului topul sportivilor ale căror cariere au fost afectate de consumul de droguri.

Mutu este liderul unui clasament care cuprinde nume grele ale sportului, precum jucătoarea de tenis Martina Hingis şi Diego Maradona. Surprinzător, Diego Armando Maradona ocupă locul şase în acest top, chiar dacă englezii au şi acum resentimente faţă de el după celebrul gol cu „mâna lui Dumnezeu“ de la Mondialul din 1986.

În septembrie 2004, internaţionalul român Adrian Mutu a fost supus unui test antidoping care a relevat că jucătorul consuma cocaină. Chelsea l-a concediat, iar românul a fost suspendat pentru şapte luni, până în mai 2005. Scandalul nu s-a terminat nici în acest moment, gruparea londoneză cerându-i românului despăgubiri de peste 17 milioane de euro. Scandalul „Cocaina“ rămâne o pată neagră în cartea de vizită a piteşteanului, care şi acum mai are de tras ponoasele pentru consumul de droguri.

Nu numai englezii îi readuc constant aminte „Briliantului“ de acel episod, ci şi în ţară există inamici care-i reproşează consumul de droguri. La aproape orice meci susţinut pe stadionul din Ghencea, cel mai bun fotbalist din naţionala României a fost întâmpinat de fanii stelişti cu mesaje care fac aluzie la consumul de cocaină.

Ne puteți urmări și pe Google News

IERARHIE

Cei mai drogaţi sportivi 1. Adrian Mutu (fotbal) 2. Mark Bosnich (fotbal) 3. Dock Ellis (baseball) 4. Martina Hingis (tenis) 5. Kieren Fallon (hipism) 6. Diego Maradona (fotbal) 7. Marc Lewis - Francis (atletism) 8. Pieter de Villiers (rugby) 9. Rusell Garcia (hochei pe iarbă) 10. Ed Giddins (cricket)

Notă: Principalul criteriu de departajare a fost gradul în care consumul de droguri a afectat cariera sportivilor