Evenimentul Zilei > Sport > Mutu nu va sta pe banca tricolorilor la Olimpiadă: „E normal să se ocupe Mirel Rădoi de echipă”
Mutu nu va sta pe banca tricolorilor la Olimpiadă: „E normal să se ocupe Mirel Rădoi de echipă”

Mutu nu va sta pe banca tricolorilor la Olimpiadă: „E normal să se ocupe Mirel Rădoi de echipă”

La scurt timp după încheierea ultimei partide de la EURO, Adi Mutu a anunţat că nu se va afla pe banca tricolorilor la Olimpiada din această vară.

Adi Mutu va efectua, alături de lotul României, deplasarea la Tokyo, dar nu există şanse să conducă de pe margine naţionala Under 23. Selecţionerul primei reprezentative, Mirel Rădoi, va fi responsabil cu alcătuirea echipei şi pregătirea acesteia pentru turneul olimpic ce va debuta în data de 22 iulie.

„E normal ca Mirel Rădoi să se ocupe de conducerea naţionalei României la Jocurile Olimpice. Voi merge acolo doar în calitate de susţinător” a explicat Mutu, la sfârşitul duelului de marţi seară, cu Germania, încheiat la egalitate, scor 0 – 0.

Chiar dacă există alte precedente în istoria fotbalului în care naţionalele au avut la timona lor un cuplu de selecţioneri, „Briliantul” nu crede că aceasta este o variantă fezabilă, la care să apeleze România. „Nu văd cum am putea să fim amândoi selecţioneri. Nu că nu s-ar mai fi întâmplat asta în alte părţi, însă noi nu am făcut-o niciodată şi nu cred că o vom face nici acum” a fost tranşant tehnicianul în vârstă de 42 de ani.

Mutu are încredere în tricolori

România, Germania, Franţa şi Spania vor fi cele patru reprezentante ale Europei de la turneul de fotbal de la Jocurile Olimpice din Japonia. Mutu priveşte cu mult optimism această întrecere din vară şi e convins că Rădoi are o listă lungă de jucători pe care să se bazeze la Tokyo.

„Cred că Mirel Rădoi are de unde alege jucători. Sunt fotbalişti foarte buni şi din generaţia actuală, dar şi din cea trecută. Toţi ştiu ce înseamnă spiritul de luptă şi cred că vor face o figură frumoasă la Jocurile Olimpice” e încrezător „Briliantul”.

Tragerea la sorţi pentru stabilirea grupelor este programată să se desfăşoare la sediul FIFA din Zurich (Elveţia), în 21 aprilie. Tricolorii vor evita, într-o primă fază, un duel cu Germania, Franţa şi Italia, regulamentul nepermiţând ca două formaţii de pe acelaşi continent să se afle în aceeaşi grupă.