Mutu, decisiv în victoria Fiorentinei la Torino

Mutu, decisiv în victoria Fiorentinei la Torino

Fiorentina a câştigat clar, cu scorul de 4-1, partida jucătă astăzi, în deplasare, cu AC Torino, şi urcă pe locul 5 în Serie A, cu doar câteva zile înaintea partidei decisive cu Steaua Bucureşti, din ultima etapă a grupelor Ligii Campionilor, pentru un loc în "şaisprezecimile" Cupei UEFA.

Adrian Mutu a deschis scorul pentru echipa "Viola" după doar două minute de joc, atacantul echipei naţionale a României transformând perfect o lovitură liberă de la marginea careului de 16 metri.

Fiorentina, impulisonată de avantajul obţinut imediat, a controlat jocul în prima parte a meciului, mijlocaşii lui Prandelii reuşind să pună constant presiune pe apărătorii gazdelor. Gilardino, Montolivo şi Mutu au fost blocaţi de Sereni din poziţii foarte bune de gol, iar Frey a respins şutul puternic al lui Rubin.

În ultimele minute ale primei părţii, Gilardino a dublat avantajul oaspeţilor, după ce a trimis cu capul peste portarul Sereni. După pauză, gazdele au încercat cu disperare să reducă din handicap, însă paradele lui Frey şi lipsa de inspiraţie a atacanţilor "Granata" în faţa porţii au păstrat scorul afişat la pauză. Mai mult, cu un sfert de oră înainte de final, Fiorentina şi-a mărit avantajul prin Kuzmanovici, care a reluat în plasă centrarea excelentă a lui Mutu. După ultimul gol al oaspeţilor, atacantul român a fost înlocuit de antrenorul Prandelli.

Ne puteți urmări și pe Google News

Torino a replicat imediat, Rosina executând o lovitură de pedeapsă acordată pentru un fault în careu a lui Melo. Speranţele gazdelor de a reveni în meci au fost risipite cu şase minute înainte de final, când Gilardino a stabilit scorul final al jocului: AC Torino - Fiorentina 1-4.

Următoarea partidă a echipei lui Adrian Mutu va avea loc în Ghencea, miercuri, când Fiorentina şi Steaua se vor lupta pentru locul trei în Grupa H a Ligii Campionilor, care oferă dreptul de a evolua în "şaisprezecimile" Cupei UEFA.

Torino - Fiorentina 1-4 Au marcat: Rosina '77 / Mutu '2, Gilardino '43, 84, Kuzmanovici '75

Torino: Sereni - Diana, Natali, Di Loreto, Pisano - Abate (Rosina 61’), Dzemaili, Zanetti, Rubin - Stellone, Amoruso (Bianchi 85’)

Fiorentina: Frey - Comotto, Kroldrup, Gamberini, Pasqual - Melo, Kuzmanovic, Montolivo - Santana (Donadel 62’) - Gilardino (Jovetic 85’), Mutu (Osvaldo 76’)

SERIE A - Etapa a 15-a

Sâmbătă, 6 decembrie

Chievo Verona - AS Roma 0-1 A marcat: Menez '69

Lazio Roma - Inter Milano 0-3 Au marcat: Samuel '2, Diakite '48, Ibrahimovici '54

Duminică, 7 decembrie

AC Milan - Catania 1-0 A marcat: Kaka '65

Reggina - Bologna 2-2 Au marcat: Corradi '40, Barreto '56 / Valiani '53, Di Vaio '61

Cagliari - Palermo 1-0 A marcat: Fini '34

Lecce - Juventus 1-2 Au marcat: Cacia '83 / Giovinco '57, Amauri '90

Atalanta - Udinese 3-0 Au marcat: Cades '20, Doni '78, Vieri '88

Napoli - Siena 2-0 Au marcat: Maggio '61, Denis '73

Sampdoria - Genoa, se joacă de la ora 21.30 CLASAMENT

1. Inter Milano - 36 de puncte, 2. Juventus - 30 de puncte, AC Milan - 30 de puncte, ..., 5. Fiorentina - 26 de puncte, ..., 7. Lazio Roma - 23 de puncte, ..., 9. Catania - 22 de puncte, ..., 14. Siena - 19 puncte.