În perioada verii, mâncărurile cu legume sunt pe placul tuturor. Această rețetă de musaca se poate pregăti rapid, conține doar câteva ingrediente și va reprezentata un prânz perfect pentru întreaga familie. În plus, acest preparat se poate servi inclusiv rece.
Musaca de vinete
Musacaua de vinete este prânz gustos, hrănitor, dar cu puține calorii. Se prepară într-un timp foarte scurt și este ideală pentru zilele toride de vară. De asemenea, acest preparat va fi inclusiv pe placul celor mici.
Pentru un plus de gust, deasupra straturilor de legume cu sos delicios se poate presăra și cașcaval. Iată cât de ușor poți prepara această rețetă.
- 3 cepe mari
- 2 ardei kapia
- un gogoșar
- 3 vinete
- 4-5 cartofi
- 10 roșii proaspete
- o legătură de pătrunjel
- câteva fire de ceapă verde
- cașcaval (opțional)
- o lingură cu ulei de măsline
Cum se prepară
Secretul acestei rețete constă în sosul gustos, pregătit cu roșii proaspete, care va completa gustul legumelor coapte. Ceapa se curăță de și se toacă mărunt, și se pune la călit în puțin ulei de măsline. Roșiile se taie în cubulețe și se adaugă peste ceapă, după ce aceasta s-a înmuiat suficient.
Tigaia se acoperă cu un capac, iar sosul se lasă la fiert la foc mic pentru 10-15 minute. Ardeii kapia, gogoșarul, vinetele și cartofii se spală și se taie în felii. Legumele se condimentează cu sare și piper.
Musaca de vinete
După ce sosul de roșii a scăzut, acesta se ia de pe foc. Se unge o tavă cu unt, iar peste aceasta se așează straturile cu feliile de legume. După fiecare strat se pun două linguri de sos și se distribuie pe întreaga suprafață a tăvii. Deasupra legumelor se așează câteva felii de cașcaval sau mozarella, însă acest pas este opțional.
Tava cu musaca se introduce la cuptorul încins la 180 de grade. După 35 de minute, aceasta poate fi savurată. Preparatul se poate servi cu iaurt grecesc.