Deși lucrau în condiții normale la renovarea unui apartament pe Avenid de America, în Madrid, românii s-au trezit, marți, cu vecinii din bloc intrați peste ei în casă. Aceștia au profitat de faptul că ușa apartamentului era deschisă, muncitorii cărând în acel moment materiale pe scări.

Vecinii au intrat cu tigăi în mâini, pe care le loveau și făceau un zgomot infernal, și le-au strigat muncitorilor: „Plecați la voi în țară, polonezi scârboși!” Partenera unuia dintre muncitori a filmat tot și a dezvăluit că aceștia sunt români, nu polonezi.

„Ei fac asta de când am început să lucrăm. Au chemat poliția în fiecare zi și în fiecare zi ofițerii le spun că putem lucra”, a declarat Adrian, unul dintre muncitorii români, potrivit Madrid Diario. Potrivit sursei citate, vecinii i-au atacat și fizic și le-au smuls măștile de protecție de pe față. Poliția a venit de mai multe ori, le-a dat dreptate românilor, dar vecinii au continuat să-i agreseze. VIDEO mai jos:

 

View this post on Instagram

 

Agresión xenófoba a unos trabajadores en la avenida America, MADRID. Este vecino ha entrado esta mañana en la vivienda aprovechando que los trabajadores tenían la puerta abierta, mientras suben y bajan material, a increparlos e insultarlos. Han entrado con sartenes al grito de: iros a vuestro país, polacos asquerosos. No puede quedar impune. MÁXIMA DIFUSIÓN ✊🏻

A post shared by Mañaaaaaa 🦁 (@greecesalgado) on