Evenimentul Zilei > Social > Munca la câmp le-a provocat arsuri grave. Unul dintre pacienți e internat la chirurgie plastică
Munca la câmp le-a provocat arsuri grave. Unul dintre pacienți e internat la chirurgie plastică

Munca la câmp le-a provocat arsuri grave. Unul dintre pacienți e internat la chirurgie plastică

Efectele caniculei sunt devastatoare atunci când ieși pe câmp, la prășit, și lucrezi sub soarele arzător ore întregi. Doi săteni din județul Botoșani au ajuns la spital. Unul dintre ei are arsuri de gradul trei.

Cei doi și-au acoperit capul, e drept, și au crezut că în acest fel se protejează. Nu au luat în calcul că și picioarele pot fi afectate de radiația solară.

Așa cum arată portalul www.stiri.botosani.ro, un bărbat de 50 de ani a fost transportat la Spitalul Județean din Botoșani, cu dureri groaznice din cauza arsurilor. 

Medicii au constatat că pielea a fost serios afectată, arsurile fiind de gradul trei.

Surprinderea a fost uriașă atunci când au aflat că bărbatul nu fusese victima unei flăcări deschise, ci pur și simplu ieșise pe câmp, la prășit, unde a stat ore întregi. 

Marea problemă a sa a fost că nu s-a prezentat imediat la medic, după ce i-au apărut rănile pe picioare. Acestea s-au infectat și abia după câteva zile a ajuns la spital. 

Sursa citată arată că bărbatul e internat în secția de chirurgie plastică a Spitalului Județean.

Un caz similar este în atenția medicilor, de astă dată al unei femei de 62 de ani. 

Scenariul este tras la indigo. Femeia ieșise la prășit, a stat în câmp cât e ziua de lungă, și-a acoperit capul, nu și picioarele, care au fost afectate de arsuri grave.

La fel, cea de-a doua victimă a radiației solare nu a luat în seamă rănile care îi apăruseră pe picioare. Abia când nu a mai suportat durerea a mers la spital.