Evenimentul Zilei > Horoscop > Mulțumim din inimă PSD-ului pentru majorarea facturilor! Raportul Președenției Malteze privind Europa digitală. BBC produce un serial multimedia, ”Quake”, în 12 episoade │ Horoscopul lui Dom’ Profesor
Mulțumim din inimă PSD-ului pentru majorarea facturilor! Raportul Președenției Malteze privind Europa digitală. BBC produce un serial multimedia, ”Quake”, în 12 episoade │  Horoscopul lui Dom’ Profesor

Mulțumim din inimă PSD-ului pentru majorarea facturilor! Raportul Președenției Malteze privind Europa digitală. BBC produce un serial multimedia, ”Quake”, în 12 episoade │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

Nu pot să nu observ că criza politică declanșată de orgoliile din PSD face ca euro să treacă de pragul delicat de 4,50 lei, astăzi este 4,60 lei, iar dolarul a trecut bine de 4,00 lei, astăzi este 4,12 lei. Acest lucru se oglindește în majorarea facturilor noastre la alimente, transport și servicii, pentru că mai toți furnizorii noștri sunt străini care fac prețurile în €.

 

HOROSCOP  Pe 22 iunie s-au născut George Vancouver, Giuseppe Mazzini, Meryl Streep, Erich Maria Remarque, Kris Kristofferson, H. Rider Haggard, John Dillinger, Sir Julian Sorrell Huxley, Bill Blass, Alexandru Ghika, Rodion Cămătaru, Adrian Năstase.

 

În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Grigorie dascălu, Mitropolitul Ţării Româneşti, Eusebie, Zenon, Galaction şi Zina.

 

Continuă sărbătorile solstiţiului de vară, dar nu se mai ştie cum şi ce, s-a uitat.

Dragi lupi, padawani și hobbiți nu-mi calc promisiunea de a nu mă băga în bălăcăreala politică de la noi. Dar nu pot să nu observ că criza politică declanșată de orgoliile din PSD face ca euro să treacă de pragul delicat de 4,50 lei, astăzi este 4,60 iar dolarul a trecut de 4,10 astăzi este 4,12 lei. O criză politică, o instabilitate și inflația este gata! Acest lucru se oglindește în majorarea facturilor noastre la alimente, transport și servicii, pentru că mai toți furnizorii noștri sunt străini care fac prețurile în €. Deja a început să mă cam piște la buzunar, sunt acolo, un pustnic amărât și leul, un leu, este mare pentru mine. Să mulțumim din inimă partidului! PSD, cel care a promis majorarea salariilor și a pensiilor. Era în programul de guvernare și majorarea prețurilor, că eu nu am văzut?!

 

Dar, iată, informații primite din curierul UE:

 

Miniștrii telecomunicațiilor din statele membre ale U.E au discutat, la Bruxelles, raportul  președinției malteze privind legislația menită să faciliteze tranziția Europei la o societate digitală. Salutând, în general, progresele înregistrate până în prezent, organismul comercial pentru operatorii de bandă largă prin cablu, Cable Europe,  a avertizat că lipsa de  abordare  adecvată a barierelor de care se lovesc investițiile, afectează fundamental ambițiile de conectivitate ale Europei.

Cable Europe ( European Cable Communications Association) a subliniat, la Bruxelles,  că principiul unui cadru favorabil investițiilor a fost obiectivul inițial al Comisiei Europene și a invitat statele membre să mențină intactă natura și intenția Codului comunicațiilor electronice.Matthias Kurth, președinte executiv al Cable Europe, a declarat: "Acesta este un moment cheie în discuțiile din jurul Codului european al comunicațiilor electronice care va stabili planul pentru conectivitatea europeană de mare viteză. Cu toții avem aceleași obiective pentru un continent conectat. În ciuda acestui fapt, raportul privind progresele înregistrate publicat de președinția malteză arată că unele state membre pun sub semnul întrebării principiile bine stabilite și eficiente consacrate în dreptul concurenței.  Îndemnăm instituțiile europene să respecte setul de instrumente necesare, să limiteze accesul la rețele atunci când nu sunt dominante și să promoveze concurența în domeniul infrastructurii ". Comentariile Cable Europe coincid cu publicarea cercetărilor economice efectuate în numele societății membre Liberty Global, care cuantifică beneficiile sociale și economice semnificative ale investițiilor în infrastructura digitală de mare viteză. Economiștii de la Oxera Consulting au studiat impactul economic al investiției Liberty Global în bandă largă între începutul anului 2013 și sfârșitul primului trimestru din 2017 și au conchis că viteza de bandă largă mai mare, productivitatea îmbunătățită și concurența asupra prețurilor au generat beneficii sociale în valoare de 7 miliarde de euro in Europa. Oxera Consulting estimează că investiția de 14,5 miliarde de euro făcută de către Liberty Global între începutul anului 2013 și martie 2017 a generat tranzacții economice totale în valoare de 23,7 miliarde de euro prin intermediul lanțului de aprovizionare. Enno Eilts, partener la Oxera, a declarat că: "Având în vedere că economia digitală se extinde de șapte ori mai rapid decât restul economiei, rețelele de bandă largă de înaltă calitate sunt esențiale. Pe lângă furnizarea de servicii de comunicare și divertisment consumatorilor, banda largă rapidă și fiabilă sporește productivitatea întreprinderilor și le oferă persoanelor acces la informații și resurse de învățare substanțiale. "

http://www.cable-europe.eu/cable-europe-urges-eu-member-states-to-prioritise-an-investment-friendly-framework/.

 

 

Noul presedinte al Franței, Emmanuel Macron nu a făcut din sectorul media o temă centrală a campaniei sale. Cu toate acestea, programul său prevede reforme importante, de exemplu, audiovizualului privat i se promite o oarecare doză de liberalizare.  În timpul unui dejun cu noul ministru al culturii, d-na Françoise Nyssen, președinții Delphine Ernotte((France Télévisions), Mathieu Gallet (Radio France), Marie-Christine Saragosse (France Médias Monde) și Véronique Cayla (Arte) au adus în discuție necesitatea unei reforme a taxei pe audiovizual. Societățile audiovizuale publice trebuie să fie mai apropiate pentru a avea o mai mare eficacitate, se spunea în programul lui Macron, care nu excludea și suprimarea unui canal al France Télévisions. Ideea părea să fie cea a creerii unui holding după modelul BBC.Dar, potrivit ultimelor informații, asemenea reforme structurale, greoaie și sensibile nu mai sunt pe ordinea de zi, guvernul anunțând că privilegiază proiectele comune între cele două entități ale audiovizualului public.Concret, președinții audiovizualului public ar agrea ideea unei sinergii între radiourile France Culture , France Musique, apoi France 5 și platforma Culture Box.

http://www.lemonde.fr/actualite-medias/article/2017/06/15/audiovisuel-public-la-feuille-de-route-du-gouvernement_5144768_3236.html#fM6lAWQLic2sETgo.99

 

Datorită sprijinului acordat de EBU radiourilor publice prin noul fond pentru inovare, ascultătorii pot acum să-și imagineze cum ar fi să supraviețuiască unui cutremur. Quake se numește serialul produs de BBC în 12 episoade cu tehnică de realitate virtuală. Este o dramă online ambițioasă axată pe căutarea supraviețuitorilor după un cutremur catastrofal. Scris de Glyn Maxwell și produsă de Sharon Sephton, "Quake" este alcătuit dintr-o duzină de drame audio scurte, fiecare disponibilă numai online și însoțită de animație în stilul unui roman grafic, alături de un film imersiv de 360 ​​°. Primul episod este din seria "Omul captiv".Filmul stabilește scena pentru restul seriei, acțiunea având loc într-o clădire prăbușită. Vizitatorii care urmăresc cu căștile de realitate virtuală  pe YouTube și site-ul Radio 4 devin  personaje centrale în dramă. Pe măsură ce ochii lor se obișnuiesc cu întunericul, ei remarcă mișcările și sunetele din apropierea lor.

În fiecare episod autonom se regăsește  povestea unui individ diferit prins într-o situație limită, iar poveștile tuturor se împletesc într-o narațiune neliniară captivantă.

Editorul digital Rhian Roberts de la Radio 4 BBC spune : "Quake este o inovație interesantă în modul în care oferim drama audiențelor noi și existente. Efectele vizuale cu ritm lent oferă o dimensiune suplimentară fiecărui episod, dar întotdeauna drama audio este cea care domină .“

Graham Dixon, șeful EBU, a adăugat: "Este o plăcere să vedem că unul dintre primele proiecte finanțate de Fondul de Inovare al EBU este realizat. "

Toate cele 12 episoade pot fi accesate din pagina programului BBC Quake.

https://www.ebu.ch/news/2017/06/ebu-fund-sets-off-quake-in-radio-drama-world

 

Nu cred că o să intru pe situl BBC, atracția aceasta către morbid, dezastre și întuneric reduce umanitatea la morlocii lui H.G. Wells din ”Mașina timpului”. Acum ascult ”Arhanghel”, albumul TSHF. După acea o să-l ascult pe Patrick Cowley, unul dintre părinții disco și electronic music, celălalt părinte a fost Giorgio Moroder – un LP de legendă, ”Mind Warp”. Ce soartă a avut băiatul ăsta, Patrick, dar a fost supertalentat, un geniu! Mă gândesc că muzica, muzica inspirată, elevată, este cel mai bun produs al umanității. Dacă vă mai amintiți, în filmele cu extratereștrii, se încerca comunicare cu ei prin intermediul muzicii. Bun, majoritatea populației ascultă bullshit, dar majoritatea greșește întotdeauna, este un lucru demonstrat științific.

Până în prezent am trăit 805 luni, adică 3.500 săptămâni și 3 zile, sau 24.503 zile, așa că pot să mai trăiesc încă o zi, m-am obișnuit, doar mâine este, în definitiv, o altă zi!

                                                 ⃰    ⃰    ⃰

 

HOROSCOP

 

BERBEC    E destul de greu să te concentrezi azi pe „problemele tale”, pentru că realizezi că nu sunt nici probleme, nici ale tale! Trebuie să-ţi iei libertatea să faci unele lucruri după cum vrei tu. Stai liniştit, de fapt nu prea liniştit, că nu ai cum. Te nemulţumesc o mulţime de lucruri. Corect. Ai dreptate şi cei din jurul tău știu acest lucru. Dar aşteaptă momentul, urmăreşte oportunitatea, fii pe fază. Astăzi dacă nu te iei după aparenţe şi analizezi bine detaliile şi te informezi corect, poţi evita o cheltuială. Trebuie să te concentrezi pe problemele obişnuite, simple, cotidiene, liniştea şi calmul îţi aduc eficacitate şi succes.

 

TAUR     Astăzi eşti avantajat în domeniul financiar. Dar, ai o dorinţă de nestăpânit să cheltuieşti, să faci cumpărături. Poţi să-ţi cumperi… un covrig şi aşa faci şi economia atât de necesară! Evită neglijenţa şi dezordinea în lucrări, fie că este vorba de hârtii sau fişiere electronice. Nu este nimic negativ, eşti în plină formă, dar uneori, influenţa negativă a lui Mercur provoacă dezordine. Nu te implica în proiecte sau în cauze pierdute, evident, de la început. Nevoia de siguranţă şi de stabilitate materială te fac să te gândeşti la viitor, la planuri. Aşa intri sigur în depresie, pentru că nu ai nicio soluţie. Adevărul este dincolo de tine, vorba filmului.

 

GEMENI    Dedică ziua discuţiilor, negocierilor. Eşti avantajat în comunicare, domeniul în care excelezi, aşa că trebuie să pui la punct unele situaţii de relaţii sociale. Fii convingător, dar scurt! Promovează-ţi interesele cu îndrăzneală – stelele îţi sunt favorabile, atît în afaceri cît şi în dragoste. De fapt, pentru un procent dintre Gemeni, pare a fi o nouă relaţie sentimentală. Surprize plăcute. Poţi să-ţi îmbunătăţeşti astăzi modul de viaţă de o manieră agreabilă. Ai o stare de surescitare cerebrală, provocată de multele gânduri. Dar şi de problemele pe care le ai.

 

RAC     Nu te grăbi, fii temeinic!  Dorinţa ta de a-ţi îmbunătăţi calitatea vieţii şi de a pune „lucrurile la punct” nu întâlneşte azi opoziţie. Nu te implica, la serviciu sau acasă, în conflicte. Din nou o zi relativ favorabilă intereselor tale personale. Totuşi nu lua lucrurile în tragic dacă total sau parţial lucrurile întârzie, sau nu se finalizează chiar cum îţi doreai.  Este şi o zi bună de discuţii cu partenerii, fie de viaţă, fie de afaceri, în sensul analizei şi trasării unor proiecte viitoare. Poţi trece cu uşurinţă un obstacol dacă iei în serios sfaturile unei persoane competente în domeniu.

 

LEU    Se pare că eşti stresat, neliniştit şi aştepţi să se întâmple ceva… Totuşi, conjunctura este clară şi îţi indică să te gândeşti cum să acţionezi, nu să aştepţi să cadă drobul de sare! Elimină cauza şi vei combate efectul! Evită sau amînă orice întîlnire sau decizie importantă şi petrece ziua într-un cadru plăcut şi confortabil.  Călătoriile, însă, sunt bine aspectate. La serviciu, sau unde activezi, ai o opinie corectă despre un coleg. Care coleg, la rândul său îţi va fi de mare ajutor în viitorul apropiat. Astăzi radiezi optimism şi energie şi îi influenţezi favorabil pe cei din jur, îi motivezi. Adaugă şi o vorbă bună, o laudă.

 

FECIOARĂ   Astăzi eşti ajutat şi de astre şi de oameni. Nu trebuie să te grăbeşti, nu lua decizii sub stres. Stai puţin, respiră adânc, zâmbeşte şi analizează cu atenţie. Succesul pare că este aproape! Cu o Lună afectată nu te baza foarte mult pe intuiţie, totuşi ideile îţi vin foarte repede – găseşti soluţii şi legături la toate situaţiile prezentate astăzi. Astăzi ai dificultăţi să te adaptezi la ambianţă, la ritmul impus, probabil şi din cauza căldurii. Trebuie să te menajezi, nu face eforturi mari astăzi, oboseala ta a devenit cronică. De asemenea nu trebuie să te laşi distras şi influenţat de veştile care circulă la serviciu. De obicei tensiunile produc alte tensiuni şi lipsă de productivitate. Şi tu nu vrei asta!

 

 

BALANŢĂ   Dacă depinde de tine, amână! Dacă nu, vezi care variantă e favorabilă! După o perioadă obositoare îţi e greu să intri în ritm. De fapt, realizezi că „ritmul” nu e nici natural, nici sănătos! Dar, poate fi cea mai profitabilă zi a săptămânii. Eşti deosebit de inspirat în afaceri, în special în achiziţii şi cumpărături. Amorul, de asemenea, este bine aspectat. Profită de favorurile stelelor şi comunică cu anturajul. S-ar putea să ai surprize plăcute. Soarele ghideză acţiunile tale în sensul cel bun. Norocul este de partea ta, mediul social îţi este binevoitor, iniţiativele pe care le iei sunt pozitive.

 

SCORPION    Fă-ţi viaţa mai suportabilă, nu te mai lăsa folosit! Poţi să faci faţă celor mai grele întrebări. Parcă, ai răspunsurile pregătite! Foloseşte experienţa şi așa ai mereu rezolvări de-a gata! Foarte bune aspecte. Fii constant și iscusit în acţiuni, toate trebuie să iasă astăzi. Cu toate că s-ar cuveni să te odihneşti plenar, oboseala îşi spune cuvântul, programul se schimbă în ultimul moment, dar îţi face plăcere. Eşti pe cale să realizezi o ambiţie secretă. Seara favorabilă relaţiilor sociale sau de amor – poate un spectacol, poate o cină în doi. Atenţie la stările emoţionale, nu te lăsa ofensat sau întristat din nimicuri!

 

SĂGETĂTOR    Trebuie să dai dovadă de anvergură în idei, de o minte deschisă. Primeşti unele sfaturi, unele informaţii, depinde numai de tine să descoperi adevărata lor valoare şi să te foloseşti de ele. Pune-te pe treabă cu multă hotărâre şi tenacitate. Eşti în întârziere şi ştii asta. Stelele spun să te grăbeşti. Pe de altă parte, nu uita că perseverenta oarba este arma celui lipsit de imaginatie. Nu-ti risipi inutil fortele, daca vezi ca nu reusesti, schimba modul de abordare ! Pe total o zi cam monotonă, lipsită de nerv, care nu te motivează, dar în care trebuie să fii prudent. Atenţie, astfel de zile sunt periculoase, pentru că îţi adorm atenţia.

 

CAPRICORN   Nu răspunde la numere de telefon pe care nu le recunoşti!  Azi poţi să fii înşelat, cu “oferte” sau “promoţii”, aşa indică stelele. Prudenţă şi în relaţiile de serviciu şi sentimentale. O veste de departe, o informatie, un telefon sau un e-mail. Ceva de natura aceasta iti sugereaza astăzi ca trebuie sa faci urgent o schimbare in viata ta! Esti obosit si nu prea ai chef de discutii. Cu nimeni. Mai bine fa-ti ordine in hartii, sau in foldere. O sa gasesti ceva ce iti va da o idee grozava! În ceea ce priveşte sănătatea stelele te averizează că bei prea puţine lichide. Nu uita că o apă de bună calitate este cheia sănătăţii şi a unei vieţi lungi.  

                                                                                      

VĂRSĂTOR     O zi puţin mai dificilă, sau cu o problemă personală de rezolvat. Poate fi şi o capcană, un risc asumat, dar stelele spun că te poţi descurca onorabil. Calea de mijloc, cumpătarea, e de aur! Ziua de astăzi se anunţă liniştită – poate este un prilej, rar de altfel, să te gândeşti la tine şi la interesele celor dragi. Vitalitatea ta se situază la un nivel acceptabil, totuşi, trebuie să mai lucrezi la forma fizică şi să dai jos kilogramele în plus. Ceva mişcări în faţa ferestrei deschise, dimineaţa. Sau poţi fugi cu căţeluşul prin parc. La serviciu dai dovadă de o autoritate şi duritate care nu sunt pe gustul tuturor. Dar câte bordeie, atâtea obiceiuri… nu te lăsa impresionat şi continuă. Ai dreptate! Totul este să te opreşti la timp, să nu exagerezi.

 

PEŞTI    Nu tot ce zboară se mănâncă, poţi constata azi fluierând a pagubă. O decepţie, produsă de o achiziţie, o marfă, o întâlnire, sau de o veste. Cu prudenţă şi fără iluzii poţi trece obstacolul! Deseori, satisfacerea propriilor capricii nu are preţ! Astăzi trebuie să faci un mic efort. În sfera cooperării, colaborării, lucrului în echipă. Nu te risipi în multe direcţii, pierzi energie preţioasă şi fără rezultat. Deci, nu fugi după doi iepuri. Puţină iscusinţă, chiar şiretenie, nu strică, pentru rezolvarea problemelor de astăzi. Este bine să judeci lucrurile şi oamenii din mai multe puncte de vedere. Nu te lăsa impresionat doar de un aspect. Nu fi superficial.