Evenimentul Zilei > International > MTI: La graniţa dintre Serbia şi Ungaria, presiunea migratorie a atins o cotă similară celei de acum cinci ani
MTI: La graniţa dintre Serbia şi Ungaria, presiunea migratorie a atins o cotă similară celei de acum cinci ani

MTI: La graniţa dintre Serbia şi Ungaria, presiunea migratorie a atins o cotă similară celei de acum cinci ani

La graniţa dintre Serbia şi Ungaria, în judeţul Csongrád-Csanád, presiunea migratorie a atins marţi o cotă similară celei din 2015, a transmis Gergely Várkonyi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Csongrád-Csanád, miercuri, pentru agenţia ungară de presă MTI.

Gergely Várkonyi a relatat că marţi, în apropiere de graniţa ungaro-sârbă, în judeţul ungar Csongrád-Csanád, poliţiştii şi militarii au oprit, în 68 de rânduri, persoane care au încercat să treacă ilegal frontiera, individual sau în grup. În decursul a 24 de ore, în zonele administrative aparţinând de Szeged:

Ásotthalom, Röszke, Kübekháza, Deszk, Újszentiván, Klárafalva şi Mórahalom, respectiv la punctul de trecere a frontierei de pe autostradă, de la Röszke, oamenii legii au reţinut 267 de persoane care au încercat să treacă ilegal peste graniţă. Majoritatea a ajuns pe teritoriul Ungariei la est de râul Tisa.

În zorii zilei de miercuri, graniţa a fost forţată de alte grupuri mai numeroase: după ora două, la Deszk au fost prinse 15 persoane, iar înainte de ora cinci, alte 20. Poliţiştii i-au întors pe toţi din drum şi i-au însoţit până dincolo de gardul de protecţie de la frontieră.