Când Dumnezeu vrea să piardă pe cineva, îi ia mai întâi mințile!

Este exact ce i s-a întâmplat lui Ludovic Orban când, pe 1 iunie, le-a transmis copiilor că el și Guvernul pe care îl conduce sunt modele pentru tânăra generație.

Nu știu dacă vreun om politic poate fi un model pentru copiii din România. Cu atât mai puțin domnul Orban. Ironia mesajul său este întărită însă și prin faptul că vine la doar două zile distanță de la apariția celebrei fotografii, în care domnul Orban ne arată, în toată speldoarea – ca un “model” ce este! – cum se conduce o țară în varianta sa. Trec peste detaliile din ilustrația ”ședinței” în care ”dezbăteau” problemele țării. Le-ați văzut singuri…

Ceea ce a frapat cu adevărat a fost aroganța cu care șeful  Guvernului – deocamdată! – a avut tupeul să se prezinte copiilor ca un veritabil model.  Când situația stătea exact pe dos!

Și nu numai copiilor! Ci și părinților acestora, și bunicilor lor, prin scuza penibilă prezentată. Că acea adunare nu ar fi fost una oficială, ci una cu ocazia zilei de naștere. De parcă cineva – oricine! – ar fi putut fi scuzat pentru o astfel de imagine.

Nu, domnule Orban! Nu puteți fi un model pentru copiii români! Dar, din funcția pe care o aveți, puteați să le faceți un cadou dublând alocațiile, așa cum v-a cerut Parlamentul. Nu, domnule Orban, nu puteți fi un model pentru nimeni! Pentru că, din fotoliul de la Palatul Victoria, ar fi trebuit să le arătați oamenilor cum trebuie să se comporte în această perioadă. Ar fi trebuit să fiți cel care dă primul exemplu celor care, în toată această perioadă, s-au comportat chiar exemplar, respectând regulile – chiar și pe cele absurde – impuse de guvernul pe care îl conduceți.

Ei, românii care au respectat cu strictețe reglementările legale și recomandările specialiștilor, ei sunt adevăratele modele pentru tinerii acestei țări. Oamenii simpli din această țară care nu și-au sărbătorit ziua de naștere cu familia lărgită sau cu prietenii, chiar dacă le-ar fi plăcut! Oamenii simpli care nu au putut nici măcar să-și ia rămas bun de la cei dragi, aflați pe ultimul drum. Sau să-i conducă la cimitir, domnule Prim-ministru! Nu la chef, ca dumneavoastră! Oamenii simpli,  bolnavii cronici, cărora dumneavoastră și guvernul pe care îl conduceți le-ați pus viața în pericol refuzându-le dreptul la sănătate și preferând să stați cu spitalele goale! Ei, toți, sunt eroi! Și modele!

Mă așteptam, sincer, să vă dați seama de ce ce ați făcut, de impactul acțiunilor dumneavoastră asupra poporului al cărui model vreți să deveniți. Și să vă asumați, să vă dați demisia!

E clar însă că Dumnezeu v-a luat mințile! Aroganța și suficiența v-au orbit. Nu puteți realiza care sunt adevăratele probleme ale românilor.

În timp ce dvs petreceați, peste 1 milion de oameni au contractele de muncă suspendate sau încheiate și își fac griji că nu mai au ce să pună pe masă copiilor. Pensionarii nu știu ce se va întâmpla cu pensiile lor – dacă Guvernul va respecta sau nu legea. Sute de mii de angajați din HORECA nu știu ce se va întâmpla cu locurile lor muncă. Mii de antreprenori au realizat că programul salvator anunțat cu surle și trâmbițe, IMM Invest este doar praf în ochi.

Cu bere, whisky, vin, țigări și trabucuri ținute cu mănuși de unică folosință nu se repornește economia! Ci cu măsuri concrete și coerente, cu acțiuni guvernamentale curajoase, menite să aducă încredere. E adevărat că nu dvs le mai puteți aduce românilor această încredere…dumneavoastră sunteți doar mănușa de unică folosință pe care românii o vor arunca la coș atunci când PNL va fi deja scrum!