Evenimentul Zilei > International > Motivul ULUITOR pentru care o familie de MUSULMANI a fost dată afară dintr-un avion chiar înainte de decolare | VIDEO
Motivul ULUITOR pentru care o familie de MUSULMANI a fost dată afară dintr-un avion chiar înainte de decolare | VIDEO

Motivul ULUITOR pentru care o familie de MUSULMANI a fost dată afară dintr-un avion chiar înainte de decolare | VIDEO

Pilotul companiei aeriene United Airlines a cerut unei familii de musulmani să coboare din avion exact înainte de decolare din motive “de securitate”.

Eaman-Amy Saad Shebley, soţul ei şi cei trei copii se aflau în aeronava cu destinaţia Chicago – Washington când au fost rugaţi de pilot să coboare din avion. Familia a întrebat stewardesa dacă ar putea instala scaune de siguranţă pentru ​​pentru copiii lor.

Momentul în care familia a fost evacuată a fost filmat de mama copiilor, iar înregistrarea arată cum stewardesa şi apoi pilotul le cere să părăsească avionul.

Femeia a întrebat pilotul dacă cerinţa sa este una “discriminatorie”, însă acesta a rîspuns că totul are loc din “motive de siguranţă”, fără să primească şi alte detalii, relatează The Independent.

"Să vă fie ruşine United Airlines pentru modul în care m-aţi tratat pe mine şi familia mea fără nciun alt motiv decât felul în care arătam, invocând  " probleme de zbor în siguranţă ", a scris femeia pe Faceook, alături de înregistrările video. 

 

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = „//connect.facebook.net/ro_RO/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Shame on you #unitedAirlines for profiling my family and me for no reason other than how we look and kicking us off the…

Posted by Eaman-Amy Saad Shebley on 30 Martie 2016

Consiliul Relaţiilor Americano-Islamice a transmis o scrisoare oficialilor United Airlines, în numele familiei lezate, cerând măsuri disciplinare împotriva personalului implicat.

Compania aeriană şi-a cerut scuze de mai multe ori familiei Shebley, transmiţând că după ce au fost coborâţi din avion, au fost reprogramaţi pentru un alt zbor şi că "siguranţa pasagerilor este pe primul loc".

Nu este pentru prima dată când au loc astfel de incidente la bordul unui avion United Airlines. Stewardesa a refuzat să îi aducă unei femei musulmane o doză de suc pe motiv că ar putea să o folosescă ca pe o armă.