Scrisoarea adresată poporului american figurează printre documentele confiscate la 2 mai 2011 în timpul raidului întreprins la ascunzătoarea liderului Al-Qaida din Pakistan, în cursul căruia Bin Laden a fost ucis.

Mai multe documente din această colecție au fost date publicității în martie 2016 de către administrația de la Washington, după declasificarea și traducerea lor.

Preocuparea lui Bin Laden pentru schimbările climatice transpare de asemenea din prima tranșă de documente ce au fost declasificate în mai 2015, precum și dintr-o înregistrare audio dată publicității de postul de televiziune Al Jazeera în ianuarie 2010.

Liderul Al-Qaida, rețeaua teroristă ce și-a asumat responsabilitatea pentru atacurile de la 11 septembrie 2001 din SUA, în care au murit peste 3.000 de persoane, mai consideră că lumea ar face mai bine să se concentreze pe combaterea schimbărilor climatice decât să poarte ceea ce el numește un război împotriva islamului, trasmitea Radio Ucraina.

Lumea ar trebui să depună eforturi în încercarea de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră, se afirmă în scrisoarea atribuită de serviciile secrete lui Bin Laden.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric