Evenimentul Zilei > EVZ Special > Motivul pentru care Flynn a fost lucrat de FBI: Voia să divulge corupția directorului CIA al lui Obama
Motivul pentru care Flynn a fost lucrat de FBI: Voia să divulge corupția directorului CIA al lui Obama

Motivul pentru care Flynn a fost lucrat de FBI: Voia să divulge corupția directorului CIA al lui Obama

Sidney Powell, avocata lui Flynn, a declarat că clientul său, în calitate de consilier pentru securitate națională al președintelui Trump, intenționa să verifice conturile comunității de informații americane.

Un articol senzațional al lui Thomas Lifson în American Thinker.

 

Sidney Powell, tenacea avocată care a pus capăt abuzurilor judiciare la adresa clientului său, general-locotenentul Michael Flynn, afirmă că s-a dorit demolarea lui pentru că intenționa să ancheteze ceea ce credea că este un caz grav de corupție la CIA sub direcția lui John Brennan.

Publicația Lifezette scrie:

„Sydney Powell, avocata general-locotenentului în retragere Michael Flynn, a declarat că clientul său, în cadrul funcției sale de consilier pentru securitate națională al Casei Albe, era gata să verifice conturile comunității de informații americane.

„Potrivit fostei Procuroare Generale, în bună parte acesta a fost motivul pentru care agenții federali i-au întins o capcană dlui Flynn.

„Dna Powell a declarat într-un interviu radio, la emisiunea «Vickie McKenna Show» că clientului său i s-a întins o capcană pentru că amenințase să denunțe fărădelegile unor înalți responsabili din serviciile de informații ai administrației Obama.

„«El urma să audieze agențiile de informații deoarece știa că Brennan și anturajul său au deturnat miliarde de dolari, care nu apăreau în evidențele contabile», a declarat dna Powell, referindu-se la fostul director al CIA, John Brennan.”

Nu am informații specifice despre acest subiect, dar secretul necesar muncii de informații și contraspionajului, atunci când este combinat cu practica de a folosi contractanții externi pentru activități clasificate top secret, deschide ușa pentru o corupție financiară potențială, pur și simplu pentru că secretul poate să-i împiedice pe auditori să ancheteze și să acționeze eficient.

Sidney Powell se bucură de o uriașă credibilitate și, în opinia mea, ea nu ar fi pomenit această poveste dacă nu ar fi fost bazată pe dovezi.

Recomand călduros lecturarea memoriilor unui agent secret al CIA, în retragere, Ishmael Jones, „The Human Factor: Inside the CIA’s Dysfunctional Intelligence Culture”, în care autorul discută despre ușa deschisă corupției în această agenție. Este o carte fascinantă care, mai mult decât tot ce am citit, explică eșecurile la mai multe niveluri ale CIA.

Autorul cărții notează că John Brennan a fost președintele unui important contractant al CIA:

„(…) societatea care a elaborat listele de supraveghere electronică pentru guvern și care ar fi fost implicată direct în eșecul de la Detroit (tentativa ratată a unui terorist de a arunca în aer un Boeig Jumbo 747), The Analysis Corporation (TAC) este societatea de informații pe care Brennan a condus-o din 2005 până în 2009, înainte de a se alătura administrației Obama.

„La acea vreme, TAC era un actor cheie în sistemul de supraveghere mondial, care cuprindea Transportation Security Administration, Departamentul de Stat și Centrul Antitero al CIA. Iar în ultima săptămână (octombrie 2015), societatea a revenit în actualitate după ce WikiLeaks a publicat un raport al CIA despre societate în cadrul unei vaste scurgeri de mail-uri descoperite de un licean care piratase contul personal al lui Brennan de pe AOL.

„Raportul de pe AOL se referă la un contract al CIA pentru care societatea lui Brennan a făcut o oferă dar pe care l-a pierdut în 2007, în timp ce el era încă CEO. Raportul subliniază că Brennan ar fi știut mult mai multe despre rolul TAC în incidentul de la Detroit decât a lăsat să se înțeleagă din poziția sa publică.

„Și mai surprinzător, însă, el arată că biroul de contracte al CIA credea că TAC era incapabilă din punct de vedere tehnic, necinstită intelectual și că depindea puternic de o mână de foști funcționari – precum Brennan și fostul său șef, George Tenet – pentru a-și face loc în lumea mizelor înalte a contractelor de informații.

„În esență, responsabilii CIA au conchis că Brennan și alți foști responsabili ai CIA care lucrau pentru TAC și sub-contractorii săi au furnizat «informații de inițiați» biroului lor de achiziții.

„Aceasta ar putea constitui o violare a regulilor federale de comportament pe piețe, care, potrivit experților juridici și legilor privind contractele, interzic «divulgarea neautorizată» a unor asemenea informații înaintea atribuirii unui contract de către persoane care «au lucrat pentru guvern, au acționat în numele lui sau l-au consiliat».”

Indiferent care sunt faptele, o anchetă serioasă este justificată și ea ar trebui loc de îndată ce generalul Flynn va prezenta un fundament probatoriu.