Evenimentul Zilei > Politica > Moțiunea de cenzură, votată astăzi
Moțiunea de cenzură, votată astăzi

Moțiunea de cenzură, votată astăzi

Moţiunea de cenzură „Victor Ponta pune în pericol statul de drept. Opriţi fraudarea alegerilor de către PSD”, iniţiată de parlamentarii ACL, va fi dezbătută şi votată astăzi în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, după ce a fost prezentată miercuri în plenul comun.

Liberalii și democrat-liberalii acuză în text faptul că, în ultimele luni, în România „asaltul asupra democrației și asupra statului de drept a atins cote alarmante”, artizanul acestor „acţiuni destabilizatoare” fiind Guvernul condus de Victor Ponta. PNL şi PDL arată că pe măsură ce se apropie campania pentru prezidenţiale „abuzurile s-au înmulțit și nu mai există pentru prezidențiabilul Victor Ponta nicio stavilă în calea nevoii de satisfacere a setei de putere şi „a pohtei ce-a pohtit- scaunul de la Cotroceni”. Ei afirmă că prin OUG 55/2014 s-a provocat o delegitimare a aleşilor locali, deschizându- se calea spre „un regim autoritar şi arbitrar”.

Semnatarii moţiunii arată că Guvernul PSD a pus în aplicare o „adevărată campanie instituţională în scopul fraudării alegerilor” şi descriu trei paşi în acest sens. Astfel, un prim pas este „înarmarea” prin atragerea de partea sa a aparatului de forţă al statului prin reorganizarea DGIPI ca departament în MAI, prin numirea şefilor IGPR şi ai Departamentului de informaţii pentru apărare de către premier şi prin folosirea Curţii de Conturi ca instrument de teroare politică pentru aleşii locali care refuză transferul la PSD.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: