Evenimentul Zilei > International > Moștenitorul Coca-Cola arestat în Caraibe! Este incredibil ce transporta în avionul privat
Moștenitorul Coca-Cola arestat în Caraibe! Este incredibil ce transporta în avionul privat

Moștenitorul Coca-Cola arestat în Caraibe! Este incredibil ce transporta în avionul privat

Moștenitorul Coca-Cola a fost arestată în insulele Caraibelor, mai precis pe insula St. Kitts, după ce se presupune că transporta cu avionul privat canabis în valoare de peste 900 000 de lire.

Alkiviades David – cunoscut sub numele de Alki David – a fost arestat la Aeroportul Internațional Robert L. Bradshaw după ce oficialii vamali au descoperit în jur de 5.000 de plante de canabis, precum și semințe.  David a zburat în St. Kitts împreună cu partenerul său de afaceri miliardar Chase Ergen, de 66 de ani, despre care se spune că a fost şi el arestat, și actorul Jonathan Rhys Meyers. 

David a afirmat că "plantele făcea parte dintr-o nouă inițiativă de a dezvolta o afacere legală în domeniul canabisului" în țările din estul Caraibelor. Oficialii de la Forțele de Poliție Sf. Christopher și Nevis au declarat pentru presă că David și Ergen au fost acuzați de intenția de a furniza, de a deține droguri controlate și de a importa un drog controlat în federație.

David locuiește pe Insula Man sau simplu, Mann – o insulă dependentă a Coroanei Britanice, situată în Marea Irlandei – şi este moștenitor al grupului Leventis-David, care deține majoritatea cotei în fabricile de îmbuteliere Coca-Cola. Moştenitrul a declarat pentru Daily Star că grupul a fost reținut timp de opt ore de către unitatea anti-narcotice a aeroportului. El a fost eliberat după ce a plătit mai mult de 23.000 de lire sterline pe cauțiune şi condiţia de a preda toate documentele de călătorie.

Poliția declară că urmează să apară astăzi în instanța de judecată din Basseterre

Într-un incident separat, miliardarul a afirmat că Ergen a fost mai târziu arestat pentru posesie de droguri după ce a fost găsit cu "ketamină medicinală asupra sa". El rămâne în custodia poliției, potrivit lui David.

"Intenția noastră este să colaborăm cu guvernul, instanțele, băncile, sectorul de afaceri și agricultorii pentru a dezvolta un sistem echitabil care creează mii de locuri de muncă pe insulă și utilizează rețeaua de distribuție internațională SwissXs pentru a face cannabisul din St. Kitts-Nevis printre cele mai căutate în lume". "Intenția noastră este să vedem rapid o creștere a PIB-ului, care va aduce beneficii tuturor. Aceasta este o inițiativă de dezvoltare economică pentru creșterea calitatea vieții în colaborare cu partenerii locali ai SKN Caribbean". "Fostul premier Denzil Douglas lucrează îndeaproape cu noi", a mai spus miliardarul grec Alkiviades David  

"Ne-am întâlnit cu prim-ministrul Harris pentru a vorbi despre coordonarea eforturilor de sprijin înainte de a pleca săptămâna viitoare pentru întâlniri cu alte personalităţi insulare din Caraibe care au manifestat un mare interes pentru parteneriatul nostru de cooperare", a mai declarat pentu mass-media.

Dar, toate discuțiile s-au oprit aici deoarece au urmat arestările lui David și Ergen. Echipa juridică a lui David și a lui Ergen a sosit din Marea Britanie și va depune dosarele împotriva primului ministru Harris și a guvernului săptămâna aceasta.