Evenimentul Zilei > Monden > Moștenire de 10$ lăsată de un american. A fost o comoară de neprețuit
Moștenire de 10$ lăsată de un american. A fost o comoară de neprețuit

Moștenire de 10$ lăsată de un american. A fost o comoară de neprețuit

Un tânăr din Massachusetts, care a împlinit recent 21 de ani, vârsta majoratului în Statele Unite, a trăit un moment unic. Acesta a ajuns în atenția lumii prin moștenirea simbolică lăsată de tatăl său.

Matt Goodman băut prima lui bere ca adult din banii pe care i-a lăsat tatăl său, special pentru asta, înainte să moară, informează Știrile ProTV, care citează Fox News.

Când Matt Goodman avea doar 15 ani, tatăl său a murit de cancer, relatează Boston 25 News. Înainte de a deceda, tatăl lui Matt i-a lăsat surorii sale mai mari o bancnotă de 10 dolari, bani pe care a rugat-o cu limbă de moarte să-i dea fratelui său când împlinește 21 de ani pentru a-și cumpăra prima bere ca major.

Fiul a folosit cei 10 dolari pentru a cumpăra o halbă din berea preferată a tatălui său. „Știu că cel mai greu lucru pentru tatăl meu a fost momentele pe care avea să le rateze”, a declarat Casey Goodman, sora lui Matt, pentru presa locală. „Cei care l-au cunoscut pe tatăl meu știu că era un tip jovial, plin de viață, iar fratele meu mai mic reprezenta universul lui”.

Bancnotă păstrată 8 ani

Mama și sora lui Matt au păstrat bancnota de 10 dolari timp de 8 ani, până când Matt a împlinit 21 de ani, iar americanul a fost folosit moștenirea exact pentru scopul în care fuseseră lăsată de tatăl lui.

Matt a postat pe Twitter fotografii cu bancnota de 10 dolari și berea pe care a cumpărat-o cu ea (o Bud Light, preferata tatălui său), scriind: „Cu aproape 6 ani în urmă, înainte ca tatăl meu să moară, i-a dat surorii mele această bancnotă de 10 dolari pe care mi-a dat-o când am împlinit 21 de ani, ca să-mi poată cumpăra prima mea bere. Noroc pentru tine”.

Între timp postarea a devenit virală și are peste 500.000 de like-uri. La rândul său, compania Budweiser i-a dat replica și i-a trimis lui Matt mai multe doze de bere. De asemenea, mai multe persoane s-au oferit să îi plătească și alte beri, însă Matt a transmis că preferă ca donațiile să fie trimite la Dana-Farber Cancer Institute.

 

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.