Evenimentul Zilei > Monden > A apărut prima cârciumă pe roți! Berea curge în pahare direct în stradă | VIDEO
A apărut prima cârciumă pe roți! Berea curge în pahare direct în stradă | VIDEO

A apărut prima cârciumă pe roți! Berea curge în pahare direct în stradă | VIDEO

Faptul că pub-urile au fost închise în prima parte din pandemie i-a scos din „ritm” pe britanici. Astfel, un bărbat din estul Londrei a venit cu metodă ingenioasă.

Cum setea de bere a devenit tot mai mare în pandemie, în rundul britanicilor, având în vedere că mersul la pub a fost interzis o perioadă, un afacerist din Londra a inventat un bar pe roți.

Astfel, cel care a venit cu această idee și-a transformat mașina cu care ducea marfa la pub-ul său într-un bar mobil. Practic, britanicul rămăsese pe cap cu circa 3.000 de butoaie de bere. A urcat câteva butoaie în mașină, le-a legat la instalația de draft și a mers pe străzi pentru ca oamenii să bea liniștiți un pahar cu bere acasă.

Această metodă i-a adus numeroase aprecieri patronului de pub, iar lumea a gustat din plin inovația. „Ideea mi-a venit într-o duminică, autocolantele au fost făcute luni, le-am lipit marţi pe măşină, miercuri am aranjat interiorul şi apoi am plecat spre primele livrări. A fost destul de rapid”, a spus proprietarul barului pe roți.

Totodată, englezul susține că este și prima berărie pe roți din Londra. Grație succesului pe care îl are cu această învenție, el a decis să pestreze barul mobil chiar și atunci când se vor ridica toate restricțiile. Ca peste tot, pub-urile din Anglia vor funcționa după reguli speciale, dar clienții vor fi mai puțini decât deobicei.

„Are un gust deosebit. Pe mine mă scoate pur şi simplu din carantină. Ca şi cum mă face să mă simt că m-am întors în pub cu câţiva amici, pe o vreme frumoasă şi însorită. De asta îmi amintesc când sorb prima gură de bere”, a spus un client.

Toate comenzile sunt făcute online, pentru cel puţin 2 halbe, care costă 10 lire sau aproximativ 53 de lei în banii noştri.

Barurile şi restaurantele din Marea Britanie sunt închise încă din dată de 23 martie şi s-ar putea să rămână în acest fel cel puțin până pe 4 iulie. (foto: forestroadpete)