„Nu există nicio premisă pentru un incident aviatic în legătură cu zborul de vineri 12 decembrie al unui avion militar rusesc în spaţiul aerian internaţional deasupra Mării Baltice”, a declarat reprezentantul oficial al ministerului, general-maiorul Igor Konaşenkov, citat de Itar-Tass.

El a subliniat că „zborul a avut loc cu respectarea strictă a regulilor internaţionale de utilizare a spaţiului aerian, fără violarea graniţelor altor state şi la o distanţă sigură de traseul stabilit pentru aeronavele civile”.

Canalul suedez de televiziune CBT a anunţat, sâmbătă, că un avion de pasageri, care decolase de pe aeroportul din Kastrup (Danemarca), a fost aproape de o coliziune la sud de oraşul Malmo cu un avion militar străin ce zbura cu transponderul închis (dispozitiv care emite un semnal de identificare a aparatului), aminteşte Agerpres.

Ministrul suedez al Apărării, Peter Hultqvist, a confirmat că avionul militar aparţine Rusiei. Potrivit ministrului, „piloţii militari suedezi au stabilit clar identitatea avionului”, deşi, a remarcat el, aparatul nu a încălcat spaţiul aerian al Suediei.