Evenimentul Zilei > International > Moscova face apel la un dialog „de la egal la egal” între Rusia și Statele Unite pentru ameliorarea relațiilor
Moscova face apel la un dialog „de la egal la egal” între Rusia și Statele Unite pentru ameliorarea relațiilor

Moscova face apel la un dialog „de la egal la egal” între Rusia și Statele Unite pentru ameliorarea relațiilor

Rusia și Statele Unite ale Americii ar putea să-și amelioreze relațiile dacă Washingtonul este dispus să dialogheze cu Moscova "de la egal la egal", a transmis sâmbătă Ministerul rus de Externe, citat de RIA Novosti.

Într-un raport intitulat "Evenimente majore ale politicii externe ruse în 2014", MAE rus precizează: "considerăm că este posibil de a stabili relații bilaterale dacă Washingtonul se arată dispus să poarte un dialog bazat pe principiile egalității și respectului reciproc".

Ministerul a reamintit că relațiile dintre Rusia și SUA s-au deteriorat din inițiativa Washingtonului, care acționează pentru adoptarea de sancțiuni împotriva Moscovei.

"Administrația Obama a dorit reducerea cooperării bilaterale, a adoptat sancțiuni împotriva unor persoane și organisme rusești", notează ministerul.

În același timp, cele două țări n-au renunțat la cooperarea în dosarele internaționale cheie, inclusiv "situația din Ucraina, criza siriană, conflictele din Orientul Mijlociu și Africa de Nord", a mai precizat MAE rus, conform RIA Novosti, preluată de Agerpres.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: