Evenimentul Zilei > Social > Monitorizare permanentă prin social media. Aplicația „Spion” care spune prietenilor tăi unde te afli
Monitorizare permanentă prin social media. Aplicația „Spion” care spune prietenilor tăi unde te afli

Monitorizare permanentă prin social media. Aplicația „Spion” care spune prietenilor tăi unde te afli

Aplicația „Who's in Town" a devenit virală. Prin intermediul acesteia, poți urmări locurile pe care prietenii tăi de pe Instagram le-au vizitat încă din momentul în care și-au creat profilul. 

Aplicația „Spio” „Who’s in Town” este disponibilă atât pentru smartphone-urile iOS, dar și Android. Datele pe care le înregistrează lă prezintă sub forma unei hărți, care se actualizează în timp real, în baza informațiilor pe care utilizatorii le fac publice în momentul în care folosesc opțiunea de geotagging, notează Wired.

Informațiile pe care aplicația de prezintă sunt deja publice, însă noutatea cu care vine, este faptul că toate datele sunt colectate și prezentate într-un singur loc. Astfel, toate datele despre obiceiurile utilizatorilor pot fi observate foarte detaliat.

„Cantitatea de date este uriașă. Este ca și cum ți-ai nota fiecare coordonată, tot timpul”, spune Erick Barto, creatorul aplicației. „Oamenii nu realizează ce împărtășesc. Au falsa impresie că această informație nu ajunge decât la câțiva oameni, însă este publică”, a completat acesta.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.