Bărbatul a murit după ce a trebuit să aștepte să i se facă un test anti-Covid.

„Este o tragedie fără seamă, m-a impresionat îngrozitor! Din păcate, nu este singurul caz, sunt foarte multe cu pierderi de vieți. Iar cu agravarea bolilor cronice, nici nu mai discutăm. Suportăm consecințe extrem de grave! Înainte de pandemia asta, în România, erau cam un milion de programări pe zi. Gândiți-vă că erau cinci milioane de programări într-o săptămână. Două luni de zile, nu s-a lucrat, din ordinele celor care au gestionat această situație. Spitalele au lucrat doar urgențele, au fost interzise inclusiv consultațiile.

Au fost niște greșeli severe, serioase, în strategia sanitară, acum culegem ce-am semănat. Acești oameni își cer dreptul la sănătate, acești oameni au plătit pentru a li se asigura sănătatea, acum li s-a luat acest drept. Acum, spitalele sunt foarte aglomerate, nu știu cum o să putem face față numărului foarte mare de pacienți”, a declarat medicul Monica Pop la postul de televiziune România TV, într-o intervenție telefonică.

Alte 189 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus au fost înregistrate în România de la ultima informare, ajungându-se la un total de 20.479 îmbolnăviri, a anunţat, duminică, Grupul de Comunicare Strategică.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 14.638 au fost declarate vindecate şi externate.

La terapie intensivă sunt internaţi 144 de pacienţi.

Până acum, 1326 de persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat.

Un număr de 2.468 de persoane sunt în carantină instituţionalizată pe teritoriul României, iar alte 94.475 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală, ca urmare a epidemiei cu noul coronavirus, informează duminică Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit GCS, până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 503.200 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 384 apeluri la numărul unic de urgenţă 112 şi 675 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetăţenilor.