Monica Macovei, trimisă în judecată pentru accidentul de pe litoral

Monica Macovei, trimisă în judecată pentru accidentul de pe litoral Monica Macovei. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Monica Macovei, fostul ministru al Justiției a fost trimisă în judecată. Aceasta trebuie să răspundă în fața legii după ce anul trecut a accidentat grav un motociclist

Monica Macovei fostul ministru al Justiției va fi trimisă în judecată. Astfel, aceasta urmează să răspundă în fața oamenilor legii pentru accidentul provocat în urmă cu un an. Cu toate că a încercat să evite această măsură, încheind un acord prin care să-și recunoască vinovăția, planul Monicăi Macovei nu a avut însă succes.

 Monica Macovei va răspunde în fața legii după ce a accidentat grav un motociclist

Accidentul pentru care fostul ministru va ajunge în fața judecătorilor a avut loc în luna octombrie a anului trecut. Monica Macovei accidentat grav pe DENE 39 între localitățile Mangalia și 2 Mai, un motociclist.

Monica Macovei a fost trimisă în judecată

Monica Macovei a fost implicată într-un accident rutier. Sursa: Ziua de Constanța

 În momentul respectiv, polițiștii au consemnat că impactul a avut loc între un alt autoturism condus de o femeie de 63 de ani și o motocicletă condusă de un bărbat de 56 de ani.

Ne puteți urmări și pe Google News

Bărbatul lovit cu mașina de fostul ministru al Justiției este un fost polițist.

În urma impactului, motociclistul a suferit o vătămare corporală extrem de gravă. Bărbatul de 56 de ani a avut nevoie de peste 120 de zile de spitalizare pentru a se reface după accident.

Conform procedurilor în astfel de cazuri, Monica Macovei a fost inclusiv testată cu aparatul alcooltest imediat după accident.

Aceasta a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultând că nu a consumat alcool. Rezultatul acestuia a fost însă unul negativ.

"La data de 27.09.2023, prin rechizitoriul nr. 953/P/2022 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei Macovei Monica-luisa sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, prev. de art. 196 alin. 2 şi alin. 3 C.p”, se arată în comunicatul Parchetului Curţii de Apel Constanţa.

 

Conform datelor furnizate de Parchet, autoturismul pe care fostul ministru îl conducea ar fi pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu motocicleta.Deși a încercat să încheie un acord în acest sen, recunoscându-și vina, Monica Macovei nu a avut succes.