Concluzia expertizei în cazul accidentului produs de Monica Macovei. Surse

Concluzia expertizei în cazul accidentului produs de Monica Macovei. Surse Monica Macovei a fost inculpată în dosarul accidentului Sursa Foto: Arhiva EVZ

Expertiza în cazul accidentului în care a fost implicată Monica Macovei, în luna octombrie, anul trecut, a fost finalizată, afirmă surse judiciare. Specialiștii care urmau să stabilească împrejurările și responsabilitățile în acest caz și-au spus cuvântul, iar concluziile au fost depuse la dosar. Monica Macovei este cercetată, în acest caz, pentru vătămare corporală din culpă.

Surse judiciare citate de Realitatea TV susţin că a fost finalizată expertiza cerută de procurori în cazul accidentului în care a fost implicată Monica Macovei. Conform postului de televiziune, concluziile ar fi fost deja depuse la dosarul cauzei, iar ancheta își urmează cursul.

Realitatea TV citează surse judiciare conform cărora, din datele aflate în expertiză ar rezulta că accidentul s-ar fi produs pe sensul de mers al motociclistului. Or, acest lucru ar presupune că mașina condusă de Monica Macovei s-ar fi aflat pe banda greșită de circulație, în momentul producerii coliziunii cu motocicleta.

În luna ianuarie, fosta ministră a Justiției, Monica Macovei, a fost pusă sub acuzare, în dosarul deschis ca urmare a accidentului, pentru vătămare corporală din culpă. Decizia a fost luată de procurorii Parchetului Curții de Apel Constanța, care cercetează cauza. Aceștia precizau că „se efectuează o urmărire penală în care doamna Macovei Monica Luiza în calitate de suspect pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.”

Ne puteți urmări și pe Google News

Accidentul în care a fost implicată Monica Macovei

Accidentul în care a fost implicată Monica Macovei s-a produs pe 2 octombrie, anul trecut, pe șoseaua care face legătura între localitățile Mangalia și 2 Mai. Monica Macovei ar fi pierdut controlul volanului și ar fi lovit un motociclist de 56 de ani care venea din sens invers. Motociclistul accidentat a avut nevoie de îngrijiri medicale.

În raportul de cercetare, întocmit de polițiști la fața locului, se arată că Monica Macovei „nu a adaptat viteza la condițiile de drum”, a intrat pe contrasens și a lovit motociclistul care „conducea regulamentar”, după cum relata Libertatea.ro. Pe de altă parte, într-o postare pe o rețea de socializare, fosta ministră a Justiției a subliniat, la scurtă vreme după accident, că nu mergea pe contrasens și că motociclistul ar fi fost cel care a intrat în mașina sa, într-o curbă.

„Conducând de la 2 Mai spre Mangalia, pe banda mea și nu pe contrasens, un motociclist a intrat din plin în aripa stângă a mașinii, moment în care airbag-urile s-au declanșat, cauciucul din stânga față s-a spart. Nu am pierdut controlul mașinii nici o secundă. Urmare a spargerii cauciucului din partea stânga față, mașina a mers încet spre stânga, oprindu-se într-un scuar mic, cu vegetație. Sper ca motociclistul sa își revină, de câteva ore încerc sa obțin informații despre starea lui”, a reacționat Monica Macovei, printr-un mesaj transmis pe pagina sa de Facebook.