”Am decis să încep campania electorală la Timişoara pentru că în urmă cu 25 de ani aici a început libertatea. Vreau ca de aici să înceapă schimbarea României. Schimbarea României se numeşte de fapt transformarea României în toate acele porunci pe care le-am pus pentru ţară. Schimbarea deja nu mai înseamnă nimic, sunt cuvinte goale. Ponta e de doi ani la putere şi acum promite schimbarea. Băsescu e preşedinte de zece ani şi încă vorbeşte de schimbare. Tăriceanu şi Udrea vorbesc de schimbare deşi au fost şi ei la putere. Iohannis vorbeşte de asemenea de schimbare”, a spus Macovei.

Potrivit Mediafax, atunci când a fost întrebată dacă a minţit vreodată în politică, Macovei a evitat să dea un răspuns, afirmând că programul său politic este unul original.

”Tot ce e în programul meu e original şi acestea sunt idei fireşti şi normale pentru societate. Multă lume a spus că ele par excepţionale, ele sunt normalitatea. Numai că în România nu avem normalitate de 25 de ani. Desigur că nu candidez pentru funcţia de prim-ministru, nu se candidează pentru această funcţie, dar un preşedinte trebuie să aibă viziune pentru ţară, trebuie să ştie ce vrea pentru fiecare domeniu”, a spus Macovei.

Organizatorii evenimentului au spus că au ales o hală dezafectată a unei fabrici în semn de protest faţă de privatizările din România.

”Trebuie să verificăm ce s-a făcut pâna acum (în privinţa privatizărilor – n.r.). În al doilea rând, privatizările trebuie să se facă cu licitaţie, transparent. Cu paguba Siveco se pot lua manuale pentru copii pentru următorii 40 de ani. Toate aceste furturi din bani publici cu care ne-a obişnuit clasa politică de 25 de ani, ne costă. Dacă am recupera jumătate din evaziunea fiscală, am face 800 de kilometri de autostradă pe an, calculând la 1 milion de euro kilometrul”, a mai spus Macovei.

De altfel Monica Macovei nu este singurul candidat la alegerile prezidențiale care și-a început campania într-o hală de fabrica. Elena Udrea, candidatul PMP la Preşedinţie, şi-a lansat, joi, programul politic "România frumoasă" într-o hală părăginită din fosta uzină Republica, Udrea fiind îmbrăcată într-o salopetă albastră şi având pe cap o cască de protecţie de culoare galbenă.

Elena Udrea a declarat că a ales locația pentru a sugera cum ar arăta România peste zece ani dacă l-ar avea preşedinte pe Victor Ponta. "Aşa a arătat toată economia românească, care ştim că se află în recesiune", a adăugat Udrea.

Te-ar putea interesa și: