Evenimentul Zilei > Politica > Monica Macovei, la RFI: Dacă voi ajunge Preşedinte, voi lucra şi cu Ponta, voi lucra şi cu PSD-ul
Monica Macovei, la RFI: Dacă voi ajunge Preşedinte, voi lucra şi cu Ponta, voi lucra şi cu PSD-ul

Monica Macovei, la RFI: Dacă voi ajunge Preşedinte, voi lucra şi cu Ponta, voi lucra şi cu PSD-ul

Candidatul independent la prezidenţiale Monica Macovei, a spus, în această dimineaţă, la RFI, că va colabora şi cu Ponta, şi cu PSD, dacă va ajunge la Cotroceni. Fostul ministru al Justiţiei l-a acuzat de mai multe ori pe Ponta că ar fi corupt şi incompetent şi i-a solicitat demisia.

“Da, voi lucra şi cu Ponta, sigur că e un dat. Voi lucra şi cu Ponta, voi lucra şi cu PSD-ul şi voi aduna pe toată lumea la masă, toate partidele din Parlament şi voi spune: acesta e programul meu, asta aş vrea să faceţi”,  a spus Monica Macovei, la RFI

Macovei a mai spus că nu ar utiliza cuvântul coabitare, remarcând că experienţa unei coabitări în 2013 între preşedintele Băsescu şi Ponta a fost o catastrofă.

"Cuvântul coabitare eu nu-l voi folosi. Sună urât, nu-mi place şi avem experienţa unei coabitări în 2013 între preşedintele Băsescu şi Ponta, inclusiv pe justiţie şi a fost o catastrofă. Eu aş spune: hai să lucrăm împreună!".

Recent, şi prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, a recunoscut că ar colabora cu Ponta-premier, dacă va fi ales Preşedinte.

„În situaţia în care aş ajunge la Preşedinţie şi Victor Ponta rămâne prim-ministru, această colaborare ar fi una instituţional corectă, din punctul meu de vedere, dar fără sinergii deosebite”, a spus primarul Sibiului, Klaus Iohannis, la Realitatea Tv, la începutul lui august.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.