Evenimentul Zilei > International > Momentul în care Acuzatorul lui Trump s-a albit la față
Momentul în care Acuzatorul lui Trump s-a albit la față

Momentul în care Acuzatorul lui Trump s-a albit la față

Sesiunea de sâmbătă a Procesului de Impeachment al lui Trump, în care Apărarea și-a prezentat primele argumente, a avut un moment-cheie.

La sfârșitul lunii septembrie, anul trecut, președintele Comisiei pentru Informații din Camera Reprezentanților, Adam Schiff (foto), cel care astăzi conduce Acuzarea în Procesul de Impeachment al lui Trump, l-a audiat pe directorul interimar al National Intelligence.

Schiff a deschis audierea printr-o relatare a convorbirii pe care Donald Trump a avut-o cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, pe 25 iulie 2019.

Când Casa Albă a desecretizat convorbirea și a dat-o publicității, s-a văzut că între relatarea lui Schiff și realitate era o diferență uriașă. Reprezentantul Democrat deformase cu totul conținutul dialogului telefonic.

Chestionat ulterior despre această mistificare grosolană, Schiff a răspuns senin că fusese vorba doar de o „parodie”.

Sâmbătă, 25 ianuarie, senatorul Republican, John Barrasso, a declarat că în timpul unei noi sesiuni a Procesului de Impeachment, Adam Schiff a devenit galben la față când Apărarea lui Trump a prezentat o înregistrare video cu momentul în care își prezenta „parodia” la audierea lui Maguire.

Barrasso și alți colegi senatori au stat de vorbă cu mai mulți jurnaliști într-o pauză a procesului, după ce echipa Apărării lui Trump își încheiase prezentarea argumentelor de deschidere.

Acestea au conținut, între altele, și o înregistrare video cu gogomăniile spuse de Schiff și care au fost determinante în începerea Procesului de Impeachment.

„Astăzi, prezentarea a fost puternică și a fost limpede”, a spus Barrasso. „Și a desființat total acuzațiile Democraților și credibilitatea lui Adam Schiff.”

Și senatorul a continuat:

„Cel mai important lucru care s-a petrecut a fost când, mai întâi, Apărarea a citit transcrierea convorbirii telefonice dintre președintele Statelor Unite și președintele Ucrainei și apoi au proiectat înregistrarea video cu făcătura lui Schiff.”

Barrasso a povestit că a urmărit reacția lui Schiff – pe care presa nu o putea vedea din poziția în care se afla – când a fost difuzat folmulețul.

„Știam că prea nu putea să-i vadă fața, dar lui Schiff i s-a scurs sângele din obraji când au dat înregistrarea video cu falsul său.”

Și Barrasso a conchis:

„Dosarul (de acuzare) al Camerei a fost fabricat prin folosirea selectivă a informațiilor, proasta utilizare a informațiilor, și ceea ce am văzut astăzi (sâmbătă) în doar două ore este ceea ce Camera a omis în prezentarea acuzării, care a durat 21 de ore – totul în încercarea de a-l slăbi, a-l pune sub acuzare și a-l destitui pe președinte și a-i submina alegerea în 2020.”