Evenimentul Zilei > International > Moment de reculegere la Londra, în memoria atacului terorist
Moment de reculegere la Londra, în memoria atacului terorist

Moment de reculegere la Londra, în memoria atacului terorist

Un minut de reculegere a fost ţinut joi, la ora locală 9.30 (11.30 ora României), în Parlamentul britanic, în memoria victimelor atacului de miercuri, de la Westminster.

Conducerea Parlamentului britanic a decis astăzi coborârea în bernă a steagurilor de pe clădirea instituției, potrivit News.ro.

"Acest incident îngrozitor a început cînd un unic atacator a intrat cu maşina în pietonii care traversau Podul Westminster, omorînd doi oameni şi rănindu-i pe mulţi alţii, inclusiv trei poliţişti. Acest atacator, care era înarmat cu un cuţit, a alergat apoi spre Parlament, unde i-au opus rezistenţă poliţiştii care ne apără pe noi şi instituţiile noastre democratice. În mod tragic, un poliţist a fost ucis. Teroristul a fost şi el ucis”, declarat premierul Theresa May.

La rândul său, primarul Londrei, Sadiq Khan, a invitat toți londonezii să se adune în această seară în Piața Trafalgar pentru a comemora pe cei care au fost uciși în urma atacului de ieri.

"Invit toți londonezii, cât și pe cei care vizitează Londra, să vină împreună, în spirit de solidaritate pentru a ne aminti de cei care și-au pierdut viața, să ne exprimăm simpatia față de familiile lor și cei dragi și să arătăm lumii că suntem mai dedicați ca niciodată valorilor care ne țin uniți", a spus primarul.