Conducerea Parlamentului britanic a decis astăzi coborârea în bernă a steagurilor de pe clădirea instituției, potrivit News.ro.

"Acest incident îngrozitor a început cînd un unic atacator a intrat cu maşina în pietonii care traversau Podul Westminster, omorînd doi oameni şi rănindu-i pe mulţi alţii, inclusiv trei poliţişti. Acest atacator, care era înarmat cu un cuţit, a alergat apoi spre Parlament, unde i-au opus rezistenţă poliţiştii care ne apără pe noi şi instituţiile noastre democratice. În mod tragic, un poliţist a fost ucis. Teroristul a fost şi el ucis”, declarat premierul Theresa May.

La rândul său, primarul Londrei, Sadiq Khan, a invitat toți londonezii să se adune în această seară în Piața Trafalgar pentru a comemora pe cei care au fost uciși în urma atacului de ieri.

"Invit toți londonezii, cât și pe cei care vizitează Londra, să vină împreună, în spirit de solidaritate pentru a ne aminti de cei care și-au pierdut viața, să ne exprimăm simpatia față de familiile lor și cei dragi și să arătăm lumii că suntem mai dedicați ca niciodată valorilor care ne țin uniți", a spus primarul.