Space Exploration Technologies Corporation, cunoscută ca SpaceX, este o companie privată din Statele Unite ale Americii, fondată de către co-fondatorul PayPal, antreprenorul Elon Musk, și dedicată realizării de vehicule pentru transport în spațiul cosmic.

Oficialii NASA şi reprezentanți ai companiei lui Elon Musk s-au reunit de joi la Centrul spaţial Kennedy, în Florida, pentru a verifica dacă totul este pregătit şi sigur pentru misiune. Astronauții care vor zbura în spațiu sunt Robert Behnken şi Douglas Hurley. Ei vor decola pe 27 mai la ora 16,33 (20,33 GMT) la bordul unei capsule Crew Dragon, scopul fiind să ajungă pe  Staţia Spaţială Internaţională (ISS), a doua zi.

Cât timp vor rămâne astronauții la bordul ISS, nu a fost stabilit momentan. Misiunea de miercuri, denumită Demo-2, are drept scop testarea cu echipaj uman a capsulei Crew Dragon, produsă de compania lui Elon Musk, SpaceX, care a produs și racheta portantă, Falcon 9.

”O nouă eră a explorărilor spaţiale este pe cale să înceapă, odată cu reluarea lansărilor de astronauţi americani, cu rachete de producţie americană, de pe pământ american, după o pauză de aproape 10 ani în care transportul în spaţiu al astronauţilor americani a fost asigurat de rachete şi capsule de concepţie rusă din clasa Soyuz”, a transmis NASA.

Sursa: Agerpres.ro

Sursa foto: SpaceX.com