Evenimentul Zilei > International > Moment de cumpănă între Ungaria și România. Guvernul maghiar se implică în politica românească
Moment de cumpănă între Ungaria și România. Guvernul maghiar se implică în politica românească

Moment de cumpănă între Ungaria și România. Guvernul maghiar se implică în politica românească

România nu este cea mai bună gazdă a comunităților de etnie maghiară, e de părere Peter Szijarto, ministrul de externe al Ungariei. 

Peter Sziarto, șeful diplomației ungare crede că României îi lipsește stabilitatea politică. Totodată, acesta subliniază că ar fi interesul Ungariei ca la București să fie instalată o conducere stabilă din punct de vedere politic, cu care să ajungă la un consens.

Dacă România nu este văzută tocmai perfect din partea maghiarilor, Serbia are o relație excelentă cu Ungaria. Sziarto a declarat că dintre statele vecine, sârbii tratează „cel mai corect” comunitatea maghiară.

Serbia, cel mai bun partener pentru Ungaria

Mia mult, Sziarto a declarat că Serbia are o poziție mult mai deschisă față de maghiară chiar decât alte state de pe continent, un lucru în plus care justifică aderarea acestei țări în Uniunea Europeană.

Ministrul de Externe maghiar a insistat că politica privind minoritățile maghiare din afara Ungariei reprezintă unul dintre cele mai importante aspecte ale polticii externe ungare, care nu va fi „sacrificată pentru jocuri geopolitice”.