Evenimentul Zilei > International > Moldoveanca ARESTATĂ în RUSIA pentru SPIONAJ în favoarea ROMÂNIEI se plânge de condițiile din ÎNCHISOARE. Cea mai mare problemă: mâncarea
Moldoveanca ARESTATĂ în RUSIA pentru SPIONAJ în favoarea ROMÂNIEI se plânge de condițiile din ÎNCHISOARE. Cea mai mare problemă: mâncarea

Moldoveanca ARESTATĂ în RUSIA pentru SPIONAJ în favoarea ROMÂNIEI se plânge de condițiile din ÎNCHISOARE. Cea mai mare problemă: mâncarea

Carina Țurcan a spus că dosarul penal în care este vizată este un test pentru ea pe care îl va trece. Fosta membră a Consiliului de Administrare al companiei INTER RAO, a menționat că este deținută într-o celulă obișnuită și că nu are conflicte cu colegele din detenție.

Unica plângere a femeii este legată de mâncare, deoarece ea este vegetariană, iar meniul din închisoare este unul clasic. Carina Țurcan a solicitat să i se aducă vitamine și cărți. Moldoveanca a adăugat că presa a fost montată împotriva sa iar informațiile care au ieșit la iveală au fost pregătite din timp.

RIA NOVOSTI a scris că moldoveanca ar fi livrat României informații despre construcția unei Centrale Atomoelectrice în Turcia, care ar fi fost un proiect ruso-turces.

FSB o acuză pe Carina Țurcan de livrarea unor informații ce ține de asigurarea cu energie electrică a Crimeii anexate în 2014 de către Rusia și a regiunilor separatiste din Donbas, Donețk și Lugansk.

Amintim că moldoveanca Carina Țurcan a fost reținută la 14 iunie, despre arestul său s-a aflat abea la 19 iunie, aceasta este acuzată de spionaj în favoarea României și riscă până la 20 de ani de închisoare.