Potrivit anchetatorilor ruși, Vlad Plahotniuc ar fi fost implicat în livrările de hașiș marocan în Rusia prin Spania, el riscând închisoarea pe viață.

”Interesant…În timp ce rușii îi deschid pe bandă rulantă dosare penale lui Plahotniuc, unul mai bengos ca altul, americanii l-au repatriat la Miami. Cică are de mult interese de business acolo. În plus, ar fi acordat servicii (informații) importante. Filmotecă? Audio?”, a scris pe Facebook fostul premier moldovean Ion Sturza.

”De acest culoar s-a folosit până la o graniță și Șor. E bonus? Cert este că, așa cum mi-a spus astăzi un înalt diplomat european, una e sa vorbești despre valori și alta e să le respecți.Nu-i bai! Șor, te găsim și te aducem la „Cahul”!Plahotniuc trebuie să se roage la autoritățile moldovenești să-l ia în custodie. Nu glumesc. Alternativa va fi foarte neplăcută și dureroasă. Vă spuneam eu (L, F, D, P, V, L senior și junior), nu vă legați cu Șor… Când îl vedeți, treceți pe cealaltă parte a străzii, a mai scris Sturza în postarea la care au reacționat aproape 300 de persoane până la ora publicării acestei știri.