Evenimentul Zilei > International > MOLDOVA S-A ÎNŢELES CU RUSIA. Igor Dodon se întâlneşte cu Vladimir Putin şi ISTORIA VA FI RESCRISĂ LA MOSCOVA. Ce greutate va avea mutarea în plan geopolitic?
MOLDOVA S-A ÎNŢELES CU RUSIA. Igor Dodon se întâlneşte cu Vladimir Putin şi ISTORIA VA FI RESCRISĂ LA MOSCOVA. Ce greutate va avea mutarea în plan geopolitic?

MOLDOVA S-A ÎNŢELES CU RUSIA. Igor Dodon se întâlneşte cu Vladimir Putin şi ISTORIA VA FI RESCRISĂ LA MOSCOVA. Ce greutate va avea mutarea în plan geopolitic?

Moldova s-a înţeles cu Rusia.

Republica Moldova şi Rusia au semnat marţi la Moscova un protocol privind cooperarea economică, dar documentul nu cuprinde şi anularea embargoului la produsele vinicole, vegetale şi animale provenite de peste Prut. O decizie în acest sens va fi luată în cadrul întâlnirii dintre Igor Dodon şi Vladimir Putin, conform deschide.md.

Protocolul Şedinţei Comisiei moldo-ruse de cooperare economica, organizat după o pauză de patru ani, a fost semnat de vicepremierii Republicii Moldova şi Federaţiei Ruse, Octavian Calmîc şi Dmitri Rogozin, şi include un plan de acţiuni pentru dezvoltarea relaţiilor comerciale şi economice dintre cele două state.

Rogozin a declarat ca Igor Dodon este aşteptat la Moscova în cadrul unei vizite oficiale la sfârşitul acestui an, iar în cadrul întâlnirii cu Vladimir Putin vor fi abordate chestiunea embargoului rusesc şi cea a amnistierii migranţilor moldoveni, care au încălcat regimul de şedere în Federaţia Rusă.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: