Evenimentul Zilei > International > Mohammed bin Salman, prințul moștenitor al Arabiei Saudite: Palestinienii ar trebui să „accepte propunerile lui Trump sau să tacă”
Mohammed bin Salman, prințul moștenitor al Arabiei Saudite: Palestinienii ar trebui să „accepte propunerile lui Trump sau să tacă”

Mohammed bin Salman, prințul moștenitor al Arabiei Saudite: Palestinienii ar trebui să „accepte propunerile lui Trump sau să tacă”

Printul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a declarat pentru liderii unor organizații evreiești din SUA că autoritățile palestiniene trebuie să accepte condițiile de pace propuse de administrația președintelui american Donald Trump, conform unui reportaj publicat de postul Tv Al-Jazeera.

În timpul unei întâlniri cu ușile închise care a avut loc luna trecută, la New York, cu liderii unor organizații evreiești din SUA, bin Salman l-a criticat aspru pe președintele palestinian Mahmoud Abbas, conform canalului de știri israelian Channel 10, citat de postul Tv din Qatar. Reportajul difuzat dumonica aceasta, a ciatat surse diplomatice israeliene și alte surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.
"În ultimele decenii, conducerea palestiniană a ratat nenumărate ocazii și a respins toate propunerile de pace care i-au fost făcute", a declarat bin Salman, conform unui reportaj publicat pe site-ul Axios de către Barak Ravid, corespondentul Channel 10 pe probleme de diplomație.
"A venit timpul ca palestinienii să ia în considerare propunerile și să accepte să vină la masa negocierilor sau să tacă și să nu mai plângă".
Trump a recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului în decembrie, o decizie care i-a atras multe critici la nivel internațional.
Liderii palestinieni consideră că Ierusalimul de Est va fi capitala viitorului stat, deși a fost cucerit de către armata Israelului in 1967 și este ocupat de atunci.
Se pare că Bin Salman a făcut presiuni asupra lui Abbas să accepte cadrul american pentru pace, după recunoașterea Ierusalimului drept capitală a Statului Israel.
Cu toate acestea, conducerea palestiniană a boicotat Casa Albă după anunțul lui Trump, în luna decembrie. Abbas a declarat că SUA nu mai este un "moderator onest" în negocierile de pace.
Se pare că Mohammed bin Salman și ginerele lui Trump, Jared Kushner, ar fi foarte apropiați.
Oficialii saudiți nu au comentat pe marginea acestei informații.(Al-Jazeera)

 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: