Petrică Pampu, directorul societății de termoficare a Timișoarei, Colterm, a fost demis, după ce situația dezastruoasă a companiei pe care o conducea a fost adusă la cunoștința opiniei publice. Timișorenii sunt obligați să achite la fiecare factură de întreținere pierderile de 40% pe care Colterm le înregistrează, din cauză că niciodată conducerea nu s-a preocupat să investească în lucrări de eficientizare a rețelei vechi de zeci de ani de zile.

Fondurile de reabilitare mergeau în schimb spre salariile grase ale conducerii. Astfel, Pampu încasa lunar un salariu de peste 8.400 de lei. Dar „Mogulul caloriferelor” nu a fost egoist: el a avut grijă și de rubedenii. Nașul lui Petrică Pampu, Ion Samuilă, angajat ca profesor la Licerul Teoretic „Azur”, cu un salariu lunar de 2.884 de lei, e remunerat și pe statele Colterm cu 7.182 de lei pe lună, în calitate de director tehnic adjunct.

Salariile reprezentau 30% din cheltuieli

Sub conducerea lui Pampu, societatea de termoficare a fost dusă de râpă.

„Este inacceptabil ca o societate de acest tip, aflată în subordinea Consiliului Local, să ajungă la peste 30% cheltuieli cu salariile. În condițiile în care tu, ca director, știind că vei avea încasări mai mici decât ți-ai bugetat, crești cheltuielile societății, e foarte greu să-mi explice cineva că veniturile scad pentru că nu s-a livrat atât de multă căldură”, a declarat consilierul local Ciprian Jichici, cel care a declanșat schimbarea directorul Colterm.

Pampu susține că a fost demis pe nedrept, imputându-i-se pierderi vechi de 5 ani, în timp ce el a condus societatea numai doi ani și jumătate. „În general Colterm este o societate care are probleme, ca și celelalte din țară”, spune Pampu.

Directorul Pampu a umflat schema cu 25%

Raportul realizat anul trecut în urma controlului solicitat de Primărie la societatea de termoficare Colterm SA, unde municipalitatea este acționar 100%, scoate la iveală informații scandaloase, care, până acum, au fost ascunse de administrația locală. De exemplu, în baza proiectului de management prin care a ajuns director Petrică Pampu, anul trecut au fost disponibilizate 120 de persoane. Controlul realizat a constatat că, ulterior, „au fost angajate 30 de persoane, au fost înființate încă două posturi de directori, au fost înființate mai multe compartimente”. Toate aceste funcții au umflat cheltuielile, care s-au regăsit apoi în facturile cetățenilor.