Evenimentul Zilei > International > Modificările pe care RUSIA vrea să le facă în CRIMEEA. Planul lui PUTIN de la bun început
Modificările pe care RUSIA vrea să le facă în CRIMEEA. Planul lui PUTIN  de la bun început

Modificările pe care RUSIA vrea să le facă în CRIMEEA. Planul lui PUTIN de la bun început

Moscova va aloca în jur de 113 miliarde de ruble (aproximativ 2,2 miliarde de dolari) în 2015 pentru modernizarea infrastructurii din Crimeea, peninsula ucraineană anexată în urmă cu un an de Federaţia Rusă, relatează agenţia de presă Unian, citând o declaraţie făcută de ministrul adjunct pentru afacerile Crimeii în guvernul rus, Andrei Sokolov.

Cheltuielile pentru modernizarea Crimeii vor creşte în următorii ani, a lăsat să se înţeleagă sâmbătă oficialul rus, într-o declaraţie pentru antena rusă a BBC.

În general, până în 2020, Rusia planifică să investească în peninsula anexată aproximativ 700 miliarde de ruble (peste 13 miliarde de dolari) în cadrul programului federal de măsuri destinate dezvoltării regiunilor ruse, a indicat Andrei Sokolov. El a spus ca fondurile vor fi folosite în special pentru modernizarea infrastructurii şi crearea de noi sectoare în transporturi, energie, turism etc, scrie Agerpres.ro.

Fondurile ce vor fi alocate anul acesta Crimeii sunt comparabile ca dimensiune cu resursele financiare cheltuite de Moscova pentru pregătirea Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci din 2014 şi depăşesc costurile pentru dezvoltarea Vladivostokului în ajunul summitului APEC (Forumul de Cooperare Economică Asia-Pacific), a indicat acelaşi oficial, citat de Interfax.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: