Modestia celui mai bogat om din lume

Modestia celui mai bogat om din lume

O fi magnatul mexican Carlos Slim cel mai bogat om din lume, dar nu este deloc snob. El şi-a stabilit salariul lunar la 24.000 de dolari, iar toate deplasările le face cu o maşină de teren obişnuită, se arată în biografia sa oficială.

Cu o avere estimată la 53,5 miliarde de dolari, Slim l-a detronat, anul acesta,  pe Bill Gates din fruntea topului Forbes al celor mai bogaţi oameni din lume. Mexicanul s-a apucat de afaceri pe când avea 10 ani. Vindea sucuri şi dulciuri membrilor familiei sale. Mai târziu, a devenit celebru pentru că a reuşit să facă investiţii profitabile pe timp de criză.

Potrivit biografului, averea lui Slim este mult mai mare decât a fost calculată de Forbes.

“Spre deosebire de alţi aristocraţi, de monarhi sau de îmbogăţiţii peste noapte, el este extrem de modest”, spune pentru AFP biograful Jose Martinez. Acesta urmează să lanseze pe piaţa latino-americană o nouă ediţie a cărţii “Carlos Slim, unpublished portrait”, a cărei care a fost publicată pentru prima dată în 2002.

Ne puteți urmări și pe Google News

Al cincilea din cei şase copii ai familiei Slim, Carlos s-a născut, în ianuarie 1940, într-o familie înstărită. Tatăl său era libanez, iar mama din Mexic.

Tânărul Slim a studiat ingineria civilă şi a pus bazele companiei de telefonie Telmex, devenită principalul furnizor de telefonie din Mexic.

A ajuns în topul miliardarilor, realizat de Forbes, după ce averea lui a crescut, în doar un an, cu 18,5 miliarde de dolari.

Anul trecut, Slim a injectat 250 de milioane de dolari în consolidarea New York Times, al cărui al doilea principal acţionar a devenit.