Evenimentul Zilei > Actualitate > Modernizarea Pieţei Obor, sub semnul întrebării
Modernizarea Pieţei Obor, sub semnul întrebării

Modernizarea Pieţei Obor, sub semnul întrebării

Proiectul de modernizare al Pieţei Obor aprinde spiritele între prefectul Capitalei, Cătălin Deaconescu, şi primarul sectorului 2, Neculai Onţanu.

Edilul l-a acuzat ieri pe Deaconescu de rea-voinţă şi dezinteres faţă de binele bucureştenilor pentru că a cerut în instanţă anularea hotărârii consiliului local de sector pentru modernizarea pieţei. „Poate, indirect, este purtătorul de cuvânt al speculanţilor şi al borfaşilor. Pe de altă parte, se vede de departe că este un gest politic demersul dumnealui“, a declarat Onţanu, care a mizat pe buna înţelegere şi profesionalismul prefectului. „Eu spun să fie atent. Când e vorba de un proiect aşa de mare, să nu se arunce cu capul în gard, că poate nu se rupe gardul“, a spus metaforic primarul, care a mai adăugat că trage speranţe că soarta proiectului, în valoare de 120 de milioane de euro, va avea un final fericit la înfăţişarea instanţei de pe 29 martie.

În replică, prefectul a insistat asupra ilegalităţii actelor care stau la baza semnării contractului cu investitorii. „Legea nu este negociabilă nici măcar politic“, a declarat Deaconescu, care a adăugat că unul din motivele invocate în instanţă se regăseşte şi în transmiterea în folosinţă gratuită a domeniului public, care este un act nelegal. Prefectul a ameninţat că, dacă va avea „date certe“ care să demonstreze că cineva, cu bună-ştiinţă, a falsificat acte în vederea realizării proiectului, el va sesiza Parchetul.