„Noi, artistii, va suntem datori sa va daruim neincetat hrana pt suflet… Azi, am simtit sa cant pentru vecinii mei dintre blocuri.🙏🏻
#multumesc #multumescchallenge”, a scris artistul pe pagina sa de Facebook.

Damian Drăghici a urmat studii în domeniul muzicii la Universitatea de Muzică din Atena  Philipos Nakas(1993-1996) și la celebrul Colegiu de Muzică Berklee din Boston, SUA (1997-1999), absolvind Bachelor degree cu Magna cum Laudae, primul român care a absolvit această școală.

Între 1993 și 2019 a înregistrat peste 20 albume solo, interpretând diferite stiluri muzicale, folclor, pop instrumental, new age, world music și muzică jazz la nai. A fost artist invitat pe albumul ‘„Winter solstice”, apărut în 2006, album premiat cu un premiu Grammy.

A cântat alături de Joe Cocker, James Brown și Cindi Lauper, Shaggy, Zucherro,  în cadrul turneului european ‘„Night of the Proms Tour”, desfășurat între 2004 și 2006. În mai 2011, alături de Nigel Kennedy, la concertul ”Classical meets Jazz” din Piața Constituției din Capitală.

Din 2006 până în 2009 a derulat proiectul ‘„Damian & Brothers”, care a îmbinat manifestările muzicale cu mesajele împotriva discriminării etnice. În cadrul proiectului, a scos pe piață două albume  Magdalena si Romaniac și a ținut peste 600 de concerte.

Anii care au urmat au însemnat reinventarea sa care a culminat cu un succes fulminant pe piața muzicală românească.

În această perioadă facă o pauză și decide să se implice o perioadă în politică, urmând ca între 2014-2019 să dețină funcția de europarlamentar.

În 2016, decide că este vremea schimbărilor și introduce printre instrumentele tradiționale lăutărești elemente de rock, cum sunt chitara electrică, basul electric, tobele de rock și ritmuri de dubstep, reggae și gypsy blues.

Astfel, ia naștere albumul “Damian & Brothers”.