Evenimentul Zilei > Politica > Mobilizare uriașă la prezidențiale. Gestul emoționant al unui român din Diaspora
Mobilizare uriașă la prezidențiale. Gestul emoționant al unui român din Diaspora

Mobilizare uriașă la prezidențiale. Gestul emoționant al unui român din Diaspora

Se anunță o prezență record la cel de-al doilea tur de scrutin din Diaspora. Un număr masiv de români s-au solidarizat, bifând lucruri de-a dreptul remarcabile. Unul dintre românii care s-a făcut remarcat în aceste zile este Troncotă Constantin. 

Troncotă Constantin este românul care merge din parcare în parcare pentru a duce șoferii de TIR la vot, cu mașina personală. Acesta locuiește în Germania, iar inițiativa sa a fost distribuită pe Facebook de un internaut, impresionat de compatriotul său.

„El este Troncotă Constantin! Un ‘Super Român’ care merge din parcare în parcare și bate în ușile tuturor tirurilor cu numere de România, pentru a-i duce pe români să voteze, cu mașina personală. Gestul lui m-a emotionat maxim și mi-a dat speranța că România este pe cale de vindecare.

FELICITĂRI, drag compatriot! Gestul tău merită să fie cunoscut de cei care iubesc România!!!
#Romaniasevindeca!!!”, a notat Ionuț Florinel Moldoveanu pe Facebook.

La fel ca în primul tur de scrutin, șoferii români de tir, aflați în diferite țări de pe continent au publicat coordonatele parcărilor în care sunt și le cer românilor care trec cu mașinile prin zonă în drum spre secțiile de votare să îi ia și pe ei, informează RTV.

Mai multe locuri în Parlament pentru Diaspora

În cazul în care Diaspora va reuși să bifeze această performanță, președintele și premierul ar avea obligația să aloce mai multe mandate Diasporei în Parlamentul României, spune Daniel Funeriu, fost ministru în Guvernul PDL.

„Dacă se ajunge la un milion de voturi în Diaspora, premierul și președintele vor avea obligația morală să aloce vreo 30-40 de mandate de deputat și senator Diasporei. Minim 10% din numărul de mandate. Asta e adevărata miză a prezenței Diasporei la vot, nu doar roabele de plăcuțe suedeze pe care le vor răsturna în curtea PSD. ‘Ăștia’, parlamentarii din Diaspora, ar fi adevărații `oameninoi`!”, a notat Daniel Funeriu pe pagina sa de Facebook.