Maia Sandu este susținută intens de mai multe uniuni ale oamenilor de creație, de știință și de cultură din Republica Moldova, arată flux24.

Ne-am propus astăzi să lansăm un apel al uniunilor de creație din Republica Moldova pentru a îndemna pe concetățenii noștri să participe cât mai activ și într-un număr cât mai mare la turul doi al alegerilor prezidențiale din 13 noiembrie și să voteze pentru Maia Sandu care este candidatul cel mai potrivit la ora actuală, candidatul opoziției pro-europene și antioligarhice”, a menționat președintele Uniunii Scriitorilor din Moldova, Arcadie Suceveanu, în cadrul unei conferințe de presă.

Și Sandu Grecu, președintele Uniunii Teatrale din Moldova, declarat că o susțin pe Maia Sandu.

„Numai Maia Sandu ne poate garanta această scoatere din captivitate în care se află toate structurile acestui stat. Maia Sandu poate să lupte cu acești oligarhi, poate să pună dreptatea în capul mesei, are credibilitate în fața și Europei și altor țări civilizate”, a spus acesta.

Orice vom vorbi noi astăzi, misiunea noastră mult mai importantă, este de a ne deplasa în sate, de a discuta cu colegii, cu vecinii, de a ridica acești studenți care dorm în cămin, să se responsabilizeze și să înțeleagă că soarta Republicii Moldova depinde de cum noi ne vom mobiliza. Mobilizare totală asta ar însemna – Maia Sandu președinte și nicio discuție cu acest stat oligarhic, nicio discuție cu această guvernare coruptă și să încercăm primul pas printr-un președinte corect, onest, sincer, profesionist care se va interesa de problemele poporului”,a mai menționat președintele Uniunii teatrale.

Printre uniunile care au semnat acest apel se enumeră și Filiala Chișinău a Uniunii Scriitorilor din România.

Iată toate uniunile care o susțin pe Maia Sandu: Uniunea Scriitorilor din Moldova, Filiala Chișinău a Uniunii Scriitorilor din România, Uniunea Jurnaliștilor din Moldova, Uniunea Compozitorilor din Moldova, Uniunea Muzicienilor din Moldova, Uniunea Teatrală din Moldova, Uniunea Artiștilor Plastici din Moldova, Uniunea Cineaștilor din Moldova și Uniunea Arhitecților din Moldova.

Te-ar putea interesa și: