Moartea tragică a unui deținut. A fost „mâncat de viu” de insecte și ploșnițe în închisoare

Moartea tragică a unui deținut. A fost „mâncat de viu” de insecte și ploșnițe în închisoare Sursa foto: Pixabay

Lashawn Thompson, un deținut din Atlanta, a murit în închisoare, după ce a fost mâncat de viu de insecte și ploșnite, potrivit unui anunț făcut de avocatul său.

Bărbatul se afla închis într-o aripă a închisorii unde erau ținuți cei cu probleme mintale. Michael D. Harper, avocatul familiei, a dezvăluit fotografii care arată corpul lui Thompson, acoperit de insecte. El a cerut deschiderea unei anchete penale.

Un deținut a fost mâncat de viu de insecte

„Thompson a fost găsit mort într-o celulă murdară din închisoare după ce a fost mâncat de viu de insecte și ploșnițe. Celula în care era nu era potrivită pentru un bolnav. Nu merita asta”, a spus avocatul lui.

Conform raportului medico-legal, deținutul a fost găsit inconștient în celulă pe 19 septembrie, la trei luni după arestarea sa, și a fost declarat mort. Avocatul său afirmă că dosarul deschis în acest caz arată că personalul închisorii și medicii au observat că starea de sănătate a lui Thompson se înrăutățea, dar nu au luat nicio măsură pentru a-l ajuta.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit raportului, bărbatul ar fi suferit „o infecție severă din cauza ploșnițelor”, fără să fie menționată însă cauza morții.

Michael Potter, de la Universitatea din Kentucky, specializat în insecte, a declarat că mușcăturile de ploșnite nu sunt mortale, însă în unele cazuri rare, expunerea corpului la o infecție provocată de ele poate duce la anemie severă, care poate fi letală.

În alte cazuri extreme, a spus el, victimele pot avea o reacție alergică și pot intra în șoc anafilactic, care poate fi, de asemenea, mortal.

Conducerea închisorii a început o anchetă în acest caz

Conducerea închisorii din Atlanta a anunțat o anchetă completă a circumstanțelor care au dus la moartea lui Thompson. În plus, s-a dispus alocarea imediată a sumei de jumătate de milion de dolari „pentru a elimina problemele cauzate de ploșnițe, păduchi și alte paraziți din închisoare”. Închisoarea a actualizat, de asemenea, „protocoalele de securitate pentru a include probleme legate de condițiile sanitare”.

„Ancheta în desfășurare examinează detalii cu privire la îngrijirea medicală acordată și va stabili dacă în acest caz sunt justificate acuzațiile penale”, se arată în comunicat, potrivit BBC.