Evenimentul Zilei > Social > Cum putem opri MOARTEA de pe ȘOSELE. Titi Aur: „Aspectul ESENŢIAL care ar schimba TOTUL”. Ce ignoră AUTORITĂȚILE
Cum putem opri MOARTEA de pe ȘOSELE. Titi Aur: „Aspectul ESENŢIAL care ar schimba TOTUL”. Ce ignoră AUTORITĂȚILE

Cum putem opri MOARTEA de pe ȘOSELE. Titi Aur: „Aspectul ESENŢIAL care ar schimba TOTUL”. Ce ignoră AUTORITĂȚILE

România se află printre primele ţări din Europa la numărul de victime ale accidentelor rutiere, iar autorităţile evită să aplice un proiect care ar schimba totul.

Celebrul pilot Titi Aur, multiplu campion naţional de raliuri, fondatorul "Academiei Titi Aur" – şcoala de conducere defensivă şi pilotaj a vorbit despre un aspect esenţial care ar schimba această statistică tristă. 

„Avem o problemă legată de gradul de educaţie rutieră care pleacă de la vârf şi până la şoferul începător. Fiecare are o părere, fiecare crede că ştie ce şi cum, autorităţile mai au şi problema politică iar atunci ajungem la reguli ciudate sau la lipsa regulilor. De exemplu: lipsa de obligativitate pentru cel care conduce să facă forme de pregătire.

De ce în toate meseriile se face protecţia muncii […] iar la cea mai periculoasă meserie de pe glob în care avem cele mai multe victime nu se mai face nimic. Iei permisul şi până când te laşi de condus nimeni nu-ţi mai face niciun fel de prelucrare. Mergi cu maşina, faci greşeli foarte multe, dar nimeni nu te mai întreabă nimic.

Şi atunci ne mirăm de ce avem atât de multe accidente. Suntem deficitari, iar nimeni nu are curajul să promoveze, să susţină ca lucrurile să ducă în direcţia aceasta, ca şoferii să treacă prin astfel de programe.

Nici măcar statisticile nu sunt corecte. Dacă ne raportăm la numărul de kilometri parcurşi suntem pe primul loc în lume la numărul accidentelor: vedem că la zece milioane de kilometri parcurşi Anglia şi Suedia au în jur de 40 de morţi, iar noi avem de zece ori mai mult”, afirmă Titi Aur pentru DCNews.ro.