Evenimentul Zilei > Monden > Blitz news > Moartea care a zguduit lumea mondenă: ”A fost o adevărată forță a naturii”
Moartea care a zguduit lumea mondenă: ”A fost o adevărată forță a naturii”

Moartea care a zguduit lumea mondenă: ”A fost o adevărată forță a naturii”

Unul dintre cei mai cunoscuți fotrografi din lume a murit la vârsta de 72 de ani. A făcut cele mai incediare pictoriale cu David Bowie, Queen, Lou Reed, The Stooges şi Sex Pistols!

Legenda lumii mondene, cunoscută și după porecla de ”Fotograful vedetelor”, a murit la vârsta de 72 de ani, în cursul nopții de joi.

Mick Rock a fost fotograful preferat al marilor vedete ca:David Bowie, Queen, Lou Reed, The Stooges şi Sex Pistols.Tragica veste a fost anunțată pe Twitter, dar cauza decesului nu a fost specificată. Regretatul a fost un suflet liber, iar o altă pasiune a lui era poezia.

„Cei care au avut plăcerea de a exista în orbita lui ştiu că Mick a fost mereu mult mai mult decât «Omul care a fotografiat anii ’70». A fost un poet fotograf, o adevărată forţă a naturii care şi-a petrecut timpul făcând exact ceea ce iubea, întotdeauna în felul lui fermecător de scandalos”, se arată în anunţul postat pe contul de socializare.

Cel mai îndrăgit fotograf din lume

Apropiații îi mai spuneau lui Mick și „rebelul psihedelic”. Acesta s-a născut în Hammersmith, Anglia, iar pasiunea pentru fotografie a descoperit-o în tinerețe. Legenda studia la Cambridge și a decis să intre în lumea mondenă în adolescență, după ce a avut de documentat concertele locale.

În anul 1972, a cunoscut un om de suflet, pe Bowie. Acesta l-a susținut în cariera sa în fiecare zi, iar o perioadă bună, Mick a fost angajat de acesta ca fotograf personal. „Rebelul psihedelic” s-a făcut remarcat pentru cele mai inedite imagini cu Bowie că Ziggy Stardust.Acesta i-a regizat și mai multe videoclipuri artistului :„Space Oddity”, „Jean Genie” şi „John, I’m Only Dancing” .

Talentul său a fost extrem de apreciat în industria muzicii rock, iar operele sale se pot admira pe unele dintre cele mai mari coperți de album ca „Transformer” şi „Coney Island Baby” ale lui Lou Reed, „Raw Power” al lui Iggy Pop and the Stooges, „Queen II” al trupei Queen, „End of the Century” al grupului Ramones, şi „I Love Rock ‘n Roll” al lui Joan Jett.

Mick a lucrat și cu nume de artiști foarte cunoscuți la ora actuală, precum Misfits, Snoop Dogg, Lady Gaga, The Killers, Alicia Keys, Miley Cyrus, The Yeah Yeah Yeahs, Queens of the Stone Age, Daft Punk, Black Keys, Hall & Oates şi MGMT.