Evenimentul ZileiMondenTrupa Queen face din nou senzaţie. Adam Lambert, demn de Freddie Mercury

Trupa Queen face din nou senzaţie. Adam Lambert, demn de Freddie Mercury

Trupa Queen face din nou senzaţie. Adam Lambert, demn de Freddie Mercury
La aproape 29 de ani după dispariţia lui Freddie Mercury, Queen publică Queen and Adam- Live around the world, care va apărea în orice format posibil şi este primul disc live fără cel mai iconic rockstar.
„Practic, a asculta şi a privi aceste piese muzicale e ca şi cum ai călători cu noi în jurul lumii”, au explicat ieri cei doi Queen rămaşi, adică cel total neschimbat, bateristul Roger Taylor şi cel mai albit om, chitaristul Brian May, care abia a fost supus la implantarea a trei stenturi cardiace. Împreună cu al lor Adam Lambert, pe a cărui carte de vizită ar trebui să scrie „cântăreţul nimerit în locul cel mai rău din lume”, fiindcă cine oare nu face comparaţia cu Freddie Mercury când îl ascultă?
În orice caz, ei trei, plus câţiva session men, au cântat pentru milioane de spectatori fiindcă, cu un astfel de repertoriu, cu radiourile pline încă de piesele tale, cu streamingul dezlănţuit şi cu un film care îţi povesteşte şi apoi câştigă 4 Oscaruri, este dificil să nu ai încă zeci de mii de fani în faţa scenei. Iar faptul că această trupă înjumătăţită este încă un „brand” multigeneraţional, e confirmat şi de conferinţa de presă ţinută alaltăieri în streming.

Dar cum convieţuieşte acest tânăr de 38 de ani în confruntarea cu Majestatea Sa?

Pentru Brian May ar trebui să fie destul de relaxat fiindcă „Freddie ar fi foarte mulţumit de el şi pentru că nu s-ar simţi imitat, Adam nu-l imită niciodată. În plus după toate câte a învăţat Adam cu noi, ei doi ar fi putut chiar să colaboreze”. De fapt, dincolo de un look aflat la distanţă de ani lumină (cei doi Queen sunt tradiţional rock, Adam este îmbrăcat ca într-un tablou de Chagal), împreună funcţionează cu demnitate pe scenă fiindcă vocea lui Lambert este fără discuţie puternică, iar Brian May şi Roger Taylor sunt la urma urmei rodaţi şi experţi pentru a lăsa vreo urmă de amatorism.

În toţi aceşti ani, showul noilor Queen s-a lărgit

Bineînţeles, riscul e a cela de a deveni un grup karaoke, dar cinstit vorbind e o posibilitate foarte îndepărtată. „Ne iubim hiturile şi din când în când introducem mereu noutăţi şi apoi sunt cântecele lui Adam ca solist. Suntem pe scenă de prea mulţi ani ca să nu ştim că lumea doreşte cântecele noastre clasice şi le doreşte aşa cum erau, chiar aşa!”.
În plus, sunt noii fani care au descoperit pe Queen datorită filmului Bohemian Rhapsody: „A fost o chestiune de mare inspiraţie pentru generaţiile care n-au trăit povestea noastră. A devenit un film mai tare decât Star Wars, dar să nu uităm, este un film despere Freddie Mercury, iar noi ne aflam acolo fiindcă nu se putea fără noi, nu putea fi altfel”.

Cei doi Queen supravieţuitori sunt încă printre noi

Erau mai demult atipici. Sunt de fapt suravieţuitorii unor vremuri care nu vor mai reveni, iar streamingul va încredinţa tuturor, toată magia care a fost odată, magia originală. Brian May care este şi astrofizician, cu publicaţii, a vorbit despre cum ar vrea să celebreze a 50-a aniversare a Queen, în 2021.
Un om pragmatic, a spus textual că „nu suntem atât de interesaţi să sărbătorim faptul că ne-am aflat în circulaţie o jumătate de secol. Ne interesează mai mult să spunem că ne aflăm încă aici să cântăm cântece care plac atâtor persoane”. În fond, adevăraţii muzicieni vorbesc în acest fel (fiindcă sunt  şi unii care gândesc că o fac pentru bani, dar nici nu-şi imaginează câţi bani au câştigat ei veme de 50 de ani…), informează Il Giornale.

Accesează: