Evenimentul Zilei > International > Moarte suspectă la Lisabona. Numele celei mai bogate femei din Africa, implicat
Moarte suspectă la Lisabona. Numele celei mai bogate femei din Africa, implicat

Moarte suspectă la Lisabona. Numele celei mai bogate femei din Africa, implicat

Un bancher implicat în cazul delapidării și spălării de bani împotriva celei mai bogate femei din Africa, Isabel dos Santos (foto), a fost găsit mort în capitala Portugaliei.

Nuno Ribeiro da Cunha s-a ocupat de contul companiei petroliere Sonangol, prezidată anterior de Isabel Dos Santos, care a fost ar fi fost transferat la micul creditor portughez EuroBic. Ribeiro da Cunha a murit miercuri, dar cazul a fost raportat astăzi, după ce porcurorii din Angola i-au numit pe cei doi în calitate suspecți.

Isabela dos Santos neagă că are vreo implicare în cazul de corupție în care este acuzată, în urma unor scurgeri de informații din unele documente. potrivit autorităților din Lisabona, Da Cunha a fost găsit fără suflare într-una dintre proprietățile sale și se crede că ar fi vorba despre o sinucidere.

Ieri, cei de la EuroBic au anunțat că vor încheia orice relație cu Isabela dos Santos, care se presupune că este principalul acționar al băncii prin intermediul a două companii pe care le deține.

Isabel dos Santos este cea mai bogată femeie din Africa și fiica fostului președinte al Angolei, José Eduardo dos Santos, care a ocupat această funcție în perioada 1979-2017. (FOTO: wikipedia)