Evenimentul Zilei > Actualitate > ȘOCANT! MOARTE CUMPLITĂ pentru trei persoane care au primit ORGANE de la o pacientă bolnavă de CANCER
ȘOCANT! MOARTE CUMPLITĂ pentru trei persoane care au primit ORGANE de la o pacientă bolnavă de CANCER

ȘOCANT! MOARTE CUMPLITĂ pentru trei persoane care au primit ORGANE de la o pacientă bolnavă de CANCER

Trei persoane care au primit organe de la o femeie bolnavă de cancer au murit, după ce au dezvoltat, la rândul lor cancer. Testele ADN au dezvăluit că este vorba de aceleași celule canceroase în cazul tuturor celor patru pacienți.

O femeie în vârstă de 53 de ani a murit în urma unui accident vascular cerebral în anul 2007, iar organele sale au fost donate către cinci persoane. Patru dintre aceștia au dezvoltat un cancer agresiv de la organele primite de la donator, informează The Independent

Femeia a murit, înainte de a fi diagnosticată cu cancer la sân, medicii neștiind la momentul transplantului, iar testele de screening nu arătau vreo tumoare în corpul ei.

Pacienții care au primit organele au fost depistați cu cancer la 16 luni de la operație, în timp ce unuia dintre pacienți de-abia după șase ani, când deja acesta se extinsese.

Analizele ADN au arătat că celulele canceroase au fost luate de la pacienta donatoare, organele donate conținând astfel de celule.