Este și cazul celebrului actor Ian Holm. Poate numele său real nu vă spune prea multe, însă de personajul pe care l-a jucat în mai multe filme suntem sigur că vă aduceți aminte.

Numele de Bilbo Baggins ar trebui să trezească amintiri frumoase din copilărie, la urma urmei el însuși fiind un personaj ce a ajutat câțiva „copii”. A jucat în seria filmelor „Stăpânul Inelelor”.

Puțini știu însă că acesta suferea de o boală foarte gravă, care pe măsură ce anii treceau îi măcina sănătatea din ce în ce mai mult. Bilbo Baggins a murit astăzi, la vârsta de 88 de ani.

Vestea cea neagră a fost dată de agentul său. Acesta a făcut un anunț public prin care a anunțat trecerea în neființă a actorului.

„Cu mare tristețe, anunțăm că actorul Sir Ian Holm a murit în această dimineață la vârsta de 88 de ani. A murit liniștit în spital, vegheat de familia lui. A fost încântător, amabil și talentat și îi vom simți lipsa”, a transmis agentul.

Actorul suferea de multă vreme de Parkinson și o afecțiune cauzată de această boală i-a adus sfârșitul.

La începutul acestei luni, Holm și-a exprimat public tristețea că nu poate participa la o reuniune virtuală în onoarea trilogiei în care a jucat alături de mulți alți actori cunoscuți.

„Regret că nu vă pot vedea față în față, vă simt lipsa tuturor și sper că aventurile v-au dus în multe locuri, eu sunt în izolare în casa mea de hobit”, spunea atunci actorul, conform Theguardian.


Ian Holm a primit un Tony pentru rolul Lenny din piesa lui Harold Pinter „The Homecoming”, în 1967.

Vedetă a Royal Shakespeare Company, el a primit şi un premiu Laurence Olivier pentru rolul titular din „Regele Lear”, în 1998.

Iar pentru rolul din „Care de foc”, Holm a primit un premiu BAFTA şi o nominalizare la Oscar. Cariera sa include roluri în pelicule ca „Al cincilea element”, „Alien”, „Hainele noi ale împăratului” şi „Nebunia regelui George”, dar, în ultimii ani, a fost cunoscut pentru rolul Bilbo Baggins din seriile „Hobbitul” şi „Stăpânul inelelor”.