Mitică Popescu: "La toamnă va fi jale în cupele europene"

Mitică Popescu: "La toamnă va fi jale în cupele europene"

Maestrul Mitică Popescu spune, într-un interviu acordat pentru EVZ, că valoarea îndoielnică a fotbalului românesc se va vedea în afara graniţelor.

După o pauză de aproximativ două luni, îndulcită de Campionatul Mondial, caravana Ligii I se pune mâine iarăşi în mişcare. Înaintea debutului noului sezon, maestrul Mitică Popescu, unul dintre marii actori ai scenei româneşti, a luat loc în scaunul spectatorului şi a analizat într-un interviu acordat pentru EVZ, prestaţia personajelor din Liga lui Mitică.

Fan al echipei Rapid, şi membru în "Clubul Aristocratic", care strânge crema suporterilor giuleşteni, Mitică Popescu susţine că nu se poate desprinde de fenomenul pe care l-a îndrăgit din tinereţe, deşi este dezamăgit de degradarea actuală a "sportului-rege".

Maestrul avertizează că vom avea o toamnă de coşmar în cupele europene.

Ne puteți urmări și pe Google News

INTERVIU

"Ce a reuşit Urziceniul în Ligă a fost un accident"

EVZ: Maestre, aşteptaţi cu nerăbdare noua ediţie a Ligii I sau v-a obosit Cupa Mondială? Mitică Popescu: Abia aştept să văd meciuri de la noi pentru că eu din pauzele astea nu înţeleg nimic. Toată lumea vine, toată lumea pleacă, nu mai ştii cine cu cine joacă. Şi jucătorii sunt bulversaţi. De aia nu mai există omogenitate. Mă uit la o unele echipe care au transferat mulţi jucători. Cred că acolo unii nu îşi cunosc decât colegul de cameră.

Care este nivelul actual al fotbalului românesc? E un nivel slab şi asta se va vedea curând. Va fi jale la toamnă în cupele europene. Ce a reuşit Urziceniul anul trecut în Liga Campionilor a fost un accident. Nu se va mai repeta.

Credeţi că CFR Cluj va face faţă în Liga Campionilor? Nu, nu cred. Ce echipă este asta? Câţi români sunt acolo? Nici cei care conduc acolo nu sunt români. Nici ei şi nici o altă echipă nu pot face faţă forţelor mari din Europa. E o formaţie fără identitate.

Poate Rapid să ia titlul? Nu ştiu cum arată echipa în momentul acesta. Aştept să văd cum se mişcă, să văd ce poate antrenorul Marius Şumudică. Rapid este favorită la titlu. Dar ca ea sunt şi CFR, Steaua, Dinamo, Vasluiul. E greu de dat un pronostic acum.

Mai mergeţi în Giuleşti? Aş merge, dar nu am cu ce să ajung acasă atunci când partidele se termină târziu, pentru că nu am maşină.

Nu v-a ajutat George Copos cu transportul?A zis odată că mă ajută, dar a uitat. Are treabă cu hotelurile lui, cu afacerile. Odată mi-a dat o invitaţie la un meci şi am ajuns lângă nişte suporteri care spărgeau munţi de seminţe. Acum prefer televizorul.

Ce îi lipseşte fotbalului românesc? Mult prea multe. Nu mai sunt fotbaliştii de pe vremuri. Nu mai au educaţie. Cineva spunea că un fotbalist când are picioare nu are cap şi când are cap e prea târziu, pentru că nu mai are picioare. Cel mai bun exemplu de cum poţi să-ţi faci praf cariera e Mutu. Părinţii îşi dau copiii la fotbal doar ca să fie ei întreţinuţi mai târziu. Sunt şi aceste personaje care finanţează, patronii... Mulţi au apărut din nimic. Vindeau lapte pe vremuri.