Cu toate că directoarea Zanfir susținea că banii i-ar fi fost dați „împotriva voinței”, stenogramele interceptărilor demonstrează exact conrariul.

Tot scandalul a pornit de la un contract de renovare a școlii. În acest context, directoarea și-a asigurat un comision substanțial, însă înainte de ultima tranșă, aceasta s-a întâlnit cu denunțătoarea ei, noaptea, într-o benzinărie, potrivit unor surse judiciare.

Pentru a primi comisionul, Elena Zanfir ar fi fost dispusă să facă absolut orice, arată în dosar. La întâlnirea de la benzinărie, directoarea ar fi discutat cu denunțătorul despre modul în care ar fi trebuit să primească suma de bani promisă.

După mai multe discuții telefonice purtate în 15.02.2020, arată anchetatorii, în aceeași zi, Elena Zanfir s-a deplasat la locuința martorei denunțătoare, ocazie cu care au discutat pe marginea contractului de prestări servicii, în derulare, încheiat între Școala Gimnazială nr. 150 din București și firma în cauză, dar și referitor la comisionul de 4% – solicitat drept mită – din valoarea facturilor achitate deja de unitatea de învățământ, comision care, până la acel moment, se ridica la suma totală de 137.236 lei.

La această întâlnire, directoarea a primit de la martora denunțătoare suma de 5.000 lei, ca parte din procentul de 4% aferent facturilor deja achitate, iar diferența urma să i se dea în următoarele două-trei săptămâni, scrie Cancan.

„În planșa fotografică, având ca obiect principalele momente ale întâlnirii dintre martoră și ZANFIR CARMEN ELENA, din data de 15.02.2020, se regăsesc fotografii cu principalele momente în care sus-numitele calculează niște sume de bani pe o hârtie; momentele în care martora îi înmânează numitei ZANFIR CARMEN ELENA suma de 5.000 lei, momentul în care ZANFIR CARMEN ELENA fotografiază cu telefonul mobil hârtia care conține calculele făcute împreună cu martora și momentul când ZANFIR CARMEN ELENA se ridică și pleacă de la întâlnire, având asupra sa suma de 5.000 lei”, se arată în dosarul transmis instanței.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE