Evenimentul Zilei > Monden > Misterul inelului ucigaș descoperit pe plajă
Misterul inelului ucigaș descoperit pe plajă

Misterul inelului ucigaș descoperit pe plajă

Nu doar comoara lui Tutankamon a fost una blestemată. Despre ea s-a spus că le-a adus moartea celor care au descoperit-o. La țărmul mării negre un alt artefact valoros  avea aceeași menire.

Inelul ucigaș găsit pe țărmul Mării Negre a suscitat interesul cercetătorilor. bijuteria medievală a fost descoperită de arheologii bulgari ce au săpat rămășițele cetății medievale de la Capul Kaliakra. Aceasta se afla în apropierea orașului Kavarna de pe coasta bulgară a Mării Negre. Arheologii au descoperit frumosul inel și, imediat și-au dat seama că nu era o simplă piesă decorativă. Inelul era astfel construit pentru a avea un rol aparte, sinistru am putea spune.  Aveau în față un inel ucigaș.

Inelul, care a fost găsit în 2012, avea disimulat în model un recipient ascuns. Acesta se găsea în structura în care în mod normal s-ar fi găsit piatra prețioasă. Cavitatea putea reține câteva picături de lichid. Cercetătorii au concluzionat că aceasta era folosită pentru a disimula otrava. Altfel spus, inelul era folosit pentru a ucide oameni. Foarte ușor, posesorul putea picura otravă în alimentele sau băuturile destinate victimei.

Boni Petrunova, directorul adjunct al Institutului Național de Arheologie din Sofia, a explicat cum se folosea inelul ucigaș găsit pe țărmul Mării Negre.

Inelul ucigaș folosit în luptele politice

„Nu am nicio îndoială că gaura este acolo prezentă în mod  intenționat și inelul a fost creat pentru a fi purtat pe mâna dreaptă, deoarece gaura a fost făcută astfel încât să fie acoperită de un deget, astfel încât otravă să poată fi dispersată brusc fără ca victima să se prindă. În mod clar, nu a fost purtat constant și ar fi fost pus atunci când a fost necesar”, a spus Petrunova.

Citiți articolul integral în Rețete și vedete.